Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Ako bude vyzerať Slovensko o tisíc rokov podľa umelej inteligencie? FOTO vám vyrazí dych!

(Zdroj: Youtube/AI Imaginary World)

BRATISLAVA – Na internete koluje video vytvorené pomocou umelej inteligencie. Tá na základe príkazu vytvorila obrazy toho, ako budú vyzerať krajiny v roku 3000 a ľudia sú fascinovaní jej predpoveďami. Nachádza sa medzi nimi aj Slovensko.

Pojem umelá inteligencia sa posledné mesiace skloňuje veľmi často, najmä v spojení s rôznymi odvetviami. Vo všeobecnosti sa medzi širokou verejnosťou najviac používa na vytváranie obrázkov a fotografií, ktoré vytvára na základe zadania. Používatelia sa neštítia žiadneho nápadu, tentoraz skúsili, ako bude vyzerať svet a krajiny v ňom v roku 3000.

Podpredsedníčka Hlasu-SD Denisa Saková popísala situáciu strany pred voľbami (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Predpovedať to, ako bude vyzerať svet ľudí o necelých tisíc rokov, nikto z odborníkov s istotou nevie. V hre je množstvo faktorov od enviromentálneho vývoja, geopolitických zmien až po technologický pokrok. Umelá inteligencia však svoju víziu ukázala. Hodí sa ešte dodať, že ak umelá inteligencia nevie na niečo odpoveď, jednoducho si ju vymyslí, čo je jedna z vecí, prečo ešte nie je takým spoľahlivým nástrojom. Pozrite sa, ako bude podľa nej vyzerať Slovensko a ostatné krajiny.

Viac o téme: Umelá inteligenciaAIPredpoveď budúcnosti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu