Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

PREDPOVEĎ POČASIA na víkend: Vrátia sa trópy, no v TÝCHTO krajoch varujú meteorológovia pred búrkami! Platia aj výstrahy

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TASR/František Iván, Getty Images)

BRATISLAVA – Posledný pracovný deň v týždni veľká časť Slovenska zahalila oblačnosť, ktorá priniesla po dlhom čase prehánky. Je to však len krátky nádych, cez víkend sa teploty vrátia do svojich obvyklých výšok.

Piatok priniesol zrážky z juhozápadu a tak sa potešili najmä tí, ktorí horúčavy príliš neobľubujú. Frontálna vlna počas soboty postúpi z našej oblasti ďalej na východ a zanechá po sebe polooblačnó až oblačno. Cez deň sa ojedinele môžu vyskytnúť prehánky a búrky. Tie budú úradovať najmä v Košickom a Prešovskom kraji medzi 12:00 až 22:00 hodinou. SHMÚ vydal pre spomínané kraje meteorologickú výstrahu 1. stupňa. Najnižšia nočná teplota 17 až 12 °C, v údoliach ojedinele aj chladnejšie. Najvyššia denná teplota 25 až 30 °C, na severe miestami okolo 23 °C.

PREDPOVEĎ POČASIA na víkend:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SHMÚ)

V nedeľu k nám začne prúdiť teplejší vzduch z juhozápadu. Oblačnosť bude menšia a cez deň bude opäť teplo. Najvyššia denná teplota 27 až 32 °C, na severe miestami okolo 25 °C, najnižšia nočná teplota 15 až 10 °C, v údoliach miestami do 8 °C.

Viac o téme: Predpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu