Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Blesková akcia slovenských cestárov: Zvodidlá okolo auta vyrástli za pár chvíľ! Po návrate z túry Marek takmer zošedivel

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: MsÚ Vysoké Tatry, Getty Images)

VYSOKÉ TATRY – Nemecký občan doplatil na neúprosnú rýchlosť slovenských cestárov. Aj keď sme pri stavbe či úprave ciest na Slovensku zväčša zvyknutí na pomalšie tempo, cestári spod Tatier ukázali, že kde je vôľa, tam je cesta. Zatiaľ čo väčšina turistov na výzvu o opustení priestorov pri ceste zareagovala včasným odchodom, nemecký šofér červenej Škody Roomster na porušenie zákazu doplatil. Auto ostalo visieť na krajnici potom, čo ho cestári rezko obohnali zvodidlami.

archívne video

Miloš Zeman si ako miesto rozlúčky so Slovenskom vybral Vysoké Tatry (Zdroj: TASR/Adriána Hudecová)

Miestna samospráva už mesiace upozorňuje vodičov na dodržiavanie predpisov a zákaz parkovania popri ceste na rekonštruovanom úseku Tatranské Matliare- Kežmarské žľaby. Päťdesiatročný nemec zaparkoval svoje auto pri ceste ešte v sobotu a krátko na to sa vydal na túru. 

Blesková akcia slovenských cestárov:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: MsÚ Vysoké Tatry)

„Značky v sobotu ešte neboli osadené, od pondelka začala kyvadlová doprav. (...) Zaparkoval tam ešte v sobotu, hľadali sme ho tam dva dni," informoval náčelník mestskej polície Marián Nedorost. „Dohodli sme sa tak, že keď na miesto dorazí, chlapi tie zvodidlá dajú dole,“ dodal. 

„Vylustrovali sme ho a snažili sa ho nájsť. Mobil mal nedostupný. Nasadili sme mu papuču. V stredu sa ozval. Bol vydesený. Auto našiel za zvodidlami. Vysvetlili sme mu situáciu a pomohli mu dostať auto späť na cestu. Nedostal pokutu,“ uviedol náčelník. „Bol to asi jediný človek, ktorý dostal papuču a keď na mieste videl policajtov, naozaj sa potešil," dodal so smiechom.

Viac o téme: AutoTatryCestaZvodidláNemilé prekvapenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu