Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Mažgút sa obul do vedenia Bratislavy: Na Primaciálnom paláci nevisela štátna vlajka: To, čo tam našiel, ho pohoršilo

Ján Mažgút
Ján Mažgút (Zdroj: Facebook/Ján Mažgút)

BRATISLAVA - V pondelok 17. júla sme si pripomínali významný moment v našich dejinách, Deň prijatia Deklarácie o zvrchovanosti Slovenskej republiky. Práve v tento deň sa vybral k poslanec za Smer-SD Ján Mažgút k Primaciálnemu palácu v hlavnom meste. Pohľad na budovu ho šokoval a frustráciu neskrýval. O svoj názor sa podelil prostredníctvom videa na sociálnej sieti. Kritikou rozhodne nešetril.

Na budove Primaciálneho paláca bola namiesto štátnej vlajky vyvesená dúhová, ktorá je symbolom podpory pre ľudí z LGBT+ komunity. To je podľa poslanca neprípustné v pamätný deň, akým je 17. júl a svoj názor a kritiku vyjadril vo videu, v ktorom útočil na progresívne vedenie hlavného mesta.

"Ja nie som zástancom žiadneho extrému. Ani pravicového ani liberálno-progresívneho. Som zástanca najmä zdravého rozumu a udržiavania našich národných a kultúrnych hodnôt a odkazov. Som zhnusený a znechutený," nešetril kritikou. 

Vedenie hlavného mesta podľa neho cielene ignoruje a zakazuje každý jeden počin, ktorý nejako súvisí s patriotizmom a vecí týkajúcich sa štátu a národa. "Touto cestou, priatelia, ja po 30. septembri kráčať nechcem." Na záver sa rozhodol prehovoriť ľuďom do duše. Liberálov vyzval k patriotizmu a zmene ich prístupu. 

Predčasné parlamentné voľby budú v sobotu 30. septembra. Kandiduje v nich 24 politických strán alebo hnutí a jedna koalícia. Volebná kampaň sa začala 9. júna, končí sa 48-hodinovým volebným moratóriom.

Viac o téme: Smer-SDJán Mažgút
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu