Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Horná Nitra v šoku: Zomrel dlhoročný primár bojnickej pôrodnice, odrodil dve generácie detí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BOJNICE - Na večný odpočinok vo štvrtok v ranných hodinách náhle odišiel vo veku nedožitých 67 rokov špecialista, dlhoročný primár bojnickej pôrodnice, ako aj známy klubový lekár Jozef Ďurčenka.

Meno doktora Ďurčenku je na Hornej Nitre veľmi známe. Okrem toho, že mnohí ho poznali ako primára gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia v bojnickej nemocnici, kde pôsobil viac ako 35 rokov, bol aj klubovým lekárom. Uznávaný odborník sa staral o športovcov v basketbalových extraligových kluboch v Lučenci, Prievidzi a Handlovej. Ďurčenka začínal s basketbalom v rodnom Lučenci a mnohí ho volali familiárne Dodo.

archívne video

Bojnická nemocnica bude mať nové OAIM (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)

Odchod známeho lekára bol náhly. Ako na sociálnej sieti informovala primátorka Prievidze Katarína Macháčková, pohreb bude v pondelok. „Pán doktor priviedol na svet dve generácie detí. Svoju prácu vykonával so zápalom a s láskou k deťom, veď sám bol otcom a starým otcom dvoch malých vnúčat," napísala. Pridala aj osobnú spomienku. "Keď naša Barborka rodila naše prvé vnúča, Katarínku, veľmi nám pomohol, za čo som si ho veľmi vážila a budem mu navždy vďačná. Odpočívajte v pokoji, pán doktor, som rada, že mám tu česť odprevadiť Vás v pondelok na Vašej poslednej ceste."

 

Včera ma zastihla veľmi smutná správa, ktorá zasiahla celú hornú Nitru. Vo veku nedožitých 67 rokov na večnosť náhle...

Posted by Katarína Macháčková on Friday, July 14, 2023

 

Viac o téme: úmrtieJozef Ďurčenka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu