Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Za ľudí nesúhlasí so zmenou vedenia Všeobecnej zdravotnej poistovňe: Podľa Dvořáka urýchli stabilizáciu

Veronika Remišová Zobraziť galériu (2)
Veronika Remišová (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Zmena vo vedení štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) zdravotníctvo nezachráni. Poškodí skôr pacientov a poskytovanie kvalitnej zdravotnej starostlivosti. Uviedla to strana Za ľudí. Výmenu manažmentu vníma Oskar Dvořák z Progresívneho Slovenska (PS) ako krok, ktorý urýchli stabilizáciu zdravotnej poisťovne.

"Je nešťastné a neprofesionálne, ak vláda namiesto riešenia systémových problémov vymieňa ľudí, čím riešenie chronických problémov ešte viac spomaľuje. Je takmer isté, že nové vedenie bude na svojom mieste len pár mesiacov a na svojom poste neurobí nič zásadné," upozornili Obaidullah Mir a Ján Zelenčík zo Za ľudí. Vláda by mala podľa nich riešiť skôr systémové defekty financovania zdravotníctva, zlú dostupnosť špecialistov či zlyhávajúce projekty výstavby a modernizácie nemocníc.

Archívne video: Ministerstvo zdravotníctva sa rozhodlo odvolať šéfa Všeobecnej zdravotnej poisťovne

Ministerstvo zdravotníctva sa rozhodlo odvolať šéfa Všeobecnej zdravotnej poisťovne (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Dvořák označil zmenu vo vedení VšZP ako krok, ktorý urýchli jej stabilizáciu a zabezpečí včasné a efektívne napĺňanie úsporných opatrení. V tejto súvislosti poukázal na potrebu riešenia systémových problémov. Apeluje tiež na zefektívnenie chodu zdravotnej poisťovne. Minister zdravotníctva Michal Palkovič k pondelku (10. 7.) odvolal Strapka z funkcie riaditeľa štátnej VšZP. Rezort podľa jeho slov nepovažuje za kvalitatívne dostatočný akčný plán plnenia úsporných opatrení.

Za ľudí nesúhlasí so
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Viac o téme: Progresívne SlovenskoZa ľudíVšeobecná zdravotná poistovňa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu