Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Nový šéf Všeobecnej zdravotnej poisťovne ešte nepožiadal o súhlas, ktorý bude potrebovať

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS) zatiaľ neeviduje žiadosť o vydanie predchádzajúceho súhlasu potrebného pre nového šéfa Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP). Potvrdila to hovorkyňa úradu Monika Hudecová.

Predchádzajúci súhlas úradu je podmienkou na voľbu členov predstavenstva. "Žiadosť o vydanie predchádzajúceho súhlasu podáva VšZP a po jej doručení úrad overuje predložené doklady preukazujúce dôveryhodnosť a odbornú spôsobilosť navrhovanej osoby," vysvetlila Hudecová.

Archívne video: Ministerstvo zdravotníctva sa rozhodlo odvolať šéfa Všeobecnej zdravotnej poisťovne

Ministerstvo zdravotníctva sa rozhodlo odvolať šéfa Všeobecnej zdravotnej poisťovne (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

ÚDZS postupuje pri vydaní rozhodnutia podľa ustanovení Správneho poriadku. "Ten stanovuje lehotu na vydanie rozhodnutia na 30 dní od doručenia žiadosti," povedala hovorkyňa. Úrad podľa jej slov vo výroku rozhodnutia určí lehotu, v ktorej je zdravotná poisťovňa povinná vykonať úkon, na ktorý sa vydal predchádzajúci súhlas.

Minister zdravotníctva Michal Palkovič k pondelku (11. 7.) odvolal Richarda Strapka z funkcie riaditeľa, predsedu a člena Predstavenstva VšZP. ÚDZS poukázal na to, že vedenie a chod zdravotnej poisťovne sú plne zabezpečené prostredníctvom ostatných dvoch členov predstavenstva, ktorí sú oprávnení na všetky úkony v plnom rozsahu bez obmedzenia.

Viac o téme: ZdravotníctvoSúhlasVšeobecná zdravotná poistova
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu