Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Polícia obvinila muža, ktorý prenasledoval Kežmarčanku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky - Ramon Leško)

KEŽMAROK - Polícia umiestnila do cely policajného zaistenia 38-ročného muža zo Spišskej Belej, ktorý stále prenasledoval jednu Kežmarčanku. Informovala o tom prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová s tým, že ho obvinili z trestného činu nebezpečného prenasledovania spáchaného v súbehu s trestným činom marenia výkonu úradného rozhodnutia.

Ženu podľa jej slov neustále a opakovane atakoval v mieste jej bydliska, v práci, ako aj na iných miestach. Vyhľadával jej prítomnosť aj napriek tomu, že sa žena jednoznačne vyjadrila, že si to nepraje a obťažuje ju to. Kontaktoval ju aj telefonicky a mailom.

Hrozí mu trest odňatia slobody až na tri roky

"Prítomnosť ženy si vyžadoval aj pod hrozbami, že si siahne na život. Dokonca si chcel pred dverami jej bytu podrezať žily. Konanie muža vzbudzovalo u ženy obavu o jej život i zdravie a v značnej miere jej zhoršovalo kvalitu života," uviedla Ligdayová. Pripomenula, že muž takto konal aj napriek tomu, že mu bolo už v roku 2016 súdom uložené neodkladné opatrenie, a to zákaz priblíženia sa k tejto žene, ako aj zákaz kontaktovať ju rôznym spôsobom. "Ak sa obvinenému vina preukáže, hrozí mu trest odňatia slobody až na tri roky," dodala.

Viac o téme: MužŽenaPrenasledovaniePolícia Obvinenie Kežmarok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu