Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Záchranári mali plné ruky práce: V Jánskej doline sa po páde zranil cyklista, v Jamnickej doline pátrali po 56-ročnom turistovi

(Zdroj: Horská záchranná služba)

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Horskí záchranári zasahovali v sobotu na liptovskej cyklomagistrále medzi Jánskou a Suchou dolinou. Zranenia tam utrpel slovenský cyklista. Informovala o tom Horská záchranná služba (HZS) na svojej webovej stránke.

Cyklista požiadal horských záchranárov o pomoc prostredníctvom mobilnej aplikácie HZS, pri páde z bicykla utrpel zranenia predkolenia a tváre. "Na miesto vyrazili dvaja záchranári HZS z Demänovskej doliny, ktorí pacienta ošetrili a následne terénnym vozidlom transportovali do nemocnice v Liptovskom Mikuláši na ďalšie vyšetrenia," doplnila HZS.

Horskí záchranári pátrali v Jamnickej doline po 56-ročnom turistovi

Nezvestný zaparkoval svoje motorové vozidlo na Hutách pri Horárni pod Bielou skalou a jeho mobilný telefón bol nedostupný. Horskí záchranári na terénnej motorke preverili po Tatranskej magistrále ústie Úzkej doliny a následne Jamnickú dolinu a Kolibu pod Pustým, kde sa však už nenachádzal. Pri prehliadke koliby našli v návštevnej knihe zápis turistu svedčiaci o jeho prespatí v kolibe.

 

Pátranie v Jamnickej doline Dňa 8.7.2023 bola HZS požiadaná o pomoc rodinou 56 r. slovenského turistu, ktorý mal v...

Posted by Horská záchranná služba on Saturday, July 8, 2023

Horskí záchranári požiadali o súčinnosť políciu z Liptovského Mikuláša, ktorá preverila parkovisko na Hutách a aj parkovisko v Bobrovci. Krátko po preverení parkovísk sa príbuzným podarilo spojiť s nezvestným. Bol v poriadku a vracal sa po hrebeni späť na Huty. Záchrannú akciu preto ukončili.

Viac o téme: NemocnicaCyklistaJánska dolina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu