Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Možno práve vy si budete môcť dovoliť zaslúžený relax: TENTO štátny príspevok vám spríjemní dovolenku! Príde už čoskoro

Príspevok na rekondičné pobyty dôchodcov sa zvyšuje Zobraziť galériu (3)
Príspevok na rekondičné pobyty dôchodcov sa zvyšuje (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Pokiaľ aj vy patríte do skupiny ľudí, ktorý si pri svojich relaxačných pobytoch uplatňujú rekondičné pobyty, svoju pozornosť by ste mali upriamiť na novú legislatívu. Už od 1. júla sa suma, ktorú štát pri dovolenkách na Slovensku preplácal, zdvojnásobí. Toto rozhodnutie vyplýva z novely zákona o dotáciách z dielne Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

archívne video

Poslanci Hlasu o exministrovi Budajovi a dotáciách (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Príspevok 50€ na rekondičné pobyty pre dôchodcov sa už na začiatku júla zvýši na dvojnásobok. Dotáciu vo výške 100€ si tak budete môcť uplatniť už pri tohtoročnej letnej dovolenke. Novelu zákona presadila skupina poslancov, na ktorých čele stál predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini. Novela zákona mala je podľa ich slov odpoveďou na rapídny nárast spotrebiteľských cien za posledné dva roky.

Možno práve vy si
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

„Maximálna suma, ktorou štát prispieva na rekondičné pobyty, predstavuje súčasných 50 eur od nadobudnutia účinnosti zákona, čiže od roku 2011," upozornila skupina poslancov s tým, že táto suma je už dnes neadekvátna. Podľa ich názoru bola dotácia vo výške 50€ príliš nízka na to, aby si mohli slovenskí penzisti pri náraste spotrebiteľských cien dovoliť zaplatiť zostatkovú cenu pobytu.

Možno práve vy si
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Gettyimages)

Novo nastavená výška dotácie by tak mohla umožniť využiť tento príspevok širšej skupine slovenských penzistov, a tak by sa už od 1. júla mohla stať viac využiteľnou.

Viac o téme: PeniazeEuráDôchodcoviaPríspevokRekondičné pobytyRekondičný pobyt
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu