Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Len sekundy ich delili od nešťastia: Policajti v Bratislave vyslobodzovali zo zamknutého auta dieťa!

Policajti z auta vyslobodzovali dieťa Zobraziť galériu (3)
Policajti z auta vyslobodzovali dieťa (Zdroj: FB/Polícia SR)

BRATISLAVA - Policajná hliadka bola privolaná do bratislavskej Dúbravky, kde v uzamknutom aute bolo malé dieťa. Keďže bolo vonku veľmi horúco, rozhodovali sekundy.

Polícia na sociálnej sieti informuje, že v pondelok krátko po pol piatej poobede prijali oznámenie, že v uzamknutom aute v bratislavskej Dúbravke sa nachádza malé dieťa. "Hliadka policajtov z obvodného oddelenia Policajného zboru v Dúbravke sa bezodkladne presunula na uvedenú adresu, kde už z diaľky na nich kývala osoba ženského pohlavia. Tá im na mieste uviedla, že svojho dvojročného syna zapínala do autosedačky, zatvorila zadné dvere na vozidle a keď chcela nastúpiť, vozidlo sa uzamklo. Nakoľko kľúče zostali vo vnútri vozidla, okamžite kontaktovala políciu na linke 158," uviedli policajti.

Keďže vonkajšia teplota bola vysoká a život a zdravie dvojročného dieťaťa vo vozidle začal byť ohrozený, policajti po predchádzajúcom súhlase s matkou rozbili okno na dverách zo strany vodiča tak, aby črepiny nezranili dieťa. Následne otvorili dvere a dieťa z vozidla vytiahli.

Policajti z auta vyslobodzovali dieťa
Zobraziť galériu (3)
Policajti z auta vyslobodzovali dieťa  (Zdroj: FB/Polícia SR)
Policajti z auta vyslobodzovali dieťa
Zobraziť galériu (3)
Policajti z auta vyslobodzovali dieťa  (Zdroj: FB/Polícia SR)

"Na miesto sa dostavila aj rýchla zdravotnícka pomoc, pracovníci ktorej dieťa prezreli. V nadväznosti na uvedený prípad vyzývame všetkých, ktorí sa stanú svedkom takejto udalosti, aby zareagovali (tak ako aj matka dieťaťa v tomto prípade) a bezodkladne kontaktovali políciu na bezplatnom čísle 158," dodala polícia.

archívne video

Tento týždeň sa na cestách koná dopravno-preventívna akcia Záchranár (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Viac o téme: AutoDieťaPolícia Dúbravka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu