Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

AKTUÁLNE Peklo v Rovinke sa stále neskončilo: Hasiči aj naďalej bojujú s požiarom

Požiar v Rovinke stále nie je uhasený Zobraziť galériu (4)
Požiar v Rovinke stále nie je uhasený (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Hasiči stále likvidujú požiar v Rovinke. Na mieste sa nachádza 21 profesionálnych a desať dobrovoľných hasičov. Uviedla to hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Katarína Križanová.

Aktualizované 15:05 Hasičom sa poďakoval aj minister vnútra SR Ivan Šimko, zdôraznil pritom fakt, že zasahovali vo veľmi náročných podmienkach. "Likvidáciu požiaru zvládli s obrovským nasadením s prihliadnutím na občana a ochranu jeho zdravia na prvom mieste," ocenil. Prezident HaZZ Pavol Mikulášek informoval o tom, že zasahujúci hasiči ochladzovali aj okolité objekty, aby nedošlo k rozšíreniu požiaru. "V prípade, že by bolo nutné ľudí z blízkosti evakuovať, bol na mieste pripravený aj evakuačný autobus," dodal.

Aktualizované 14:21 Požiar skladu v Rovinke sa hasičom podarilo úplne zlikvidovať. "Po záverečnom prieskume požiariska odovzdali objekt majiteľovi," informovala TASR hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Katarína Križanová. Na mieste udalosti boli počas piatka aj zisťovatelia príčin vzniku požiaru z Požiarnotechnického a expertízneho ústavu (PTEÚ) Ministerstva vnútra (MV) SR v Bratislave.

Video: V Rovinke horí, dym vidieť až v Šamoríne či v bratislavskej Rači 

V Rovinke horí, dym vidieť až v Šamoríne či v bratislavskej Rači (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Vo štvrtok (22. 6.) krátko po 17.00 h sa požiar podarilo lokalizovať. Požiar je podľa Križanovej pod kontrolou a nerozširuje sa. V Rovinke vypukol vo štvrtok ráno požiar v areáli firmy na Majerskej ulici. V zasiahnutých skladoch horelo 700 ton plastov a 1500 drevených paliet. Zasahovalo tam vyše 180 hasičov.

AKTUÁLNE Peklo v Rovinke
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

AKTUÁLNE Peklo v Rovinke
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

AKTUÁLNE Peklo v Rovinke
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

 

Viac o téme: PožiarHasičiRovinka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu