Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

MIMORIADNE Ďalší útok medveďa na území Slovenska: Premnožená šelma zaútočila na pilčíka pri Detve!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

DETVA - Všetko sa to malo stať ešte vo štvrtok, keď v dopoludňajších hodinách prišlo k ďalšiemu šokujúcemu útoku medveďa na človeka. Ten je v súčasnosti značne premnožený. O útoku informovala v piatok v tlačovej správe vedúca odboru komunikácia Lesov Slovenskej republiky Daša Makanová.

archívne video

Medveď v Detve (Zdroj: Facebook/J.B.)

To všetko sa odohralo podľa portálu Webnoviny v okrese Detva v lesnom obvode Dolna Bzová. Podľa vedúcej odboru komunikácie lesov je oblasť, kde prišlo k útoku medveďa, pod lesnou správou Divín v rámci organizačnej zložky OZ Poľana. V tomto teritóriu vo štvrtok dopoludnia medvedica napadla a ťažko zranila lesného robotníka, ktorý sa venoval píleniu.

Útokov je čoraz viac

Tunajších obyvateľov množiace sa útoky desia. Nejde totiž len o oblasť Poľany. Podľa ďalších informácií početnosť medveďa hnedého na Slovensku rýchlo narastá nad únosnú mieru.

"Podľa predbežných informácií útoku nezabránil ani pracovný hluk lesnej techniky, čo oprávnene vyvoláva obavu, že vplyvom prísnej ochrany dochádza aj pri tomto druhu veľkej šelmy ku zmenám v správaní a strate plachosti. Početnosť kolíznych stretov medveďov so zamestnancami v lesnom hospodárstve a s verejnosťou sústavne narastá a je len otázkou času, kedy môže dôjsť k fatálnym následkom na živote človeka po útoku medveďa hnedého," uviedla Makanová.

MIMORIADNE Ďalší útok medveďa
Zobraziť galériu (2)

Viac o téme: MedveďDetvaDolná Bzová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu