Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Veľký úlovok v Žilinskom kraji: Colníci zaistili vyše 1000 falošných elektronických cigariet

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

ŽILINA - Príslušníci finančnej správy (FS) zaistili v Žilinskom kraji od začiatku tohto roka v 22 prevádzkach 3267 predmetov pre podozrenie, že nie sú pravé. Z nich bolo podľa hovorkyne Colného úradu (CÚ) Žilina Boženy Chríbikovej viac ako 1000 kusov elektronických cigariet rôznych príchutí.

Doplnila, že k stovkám z nich sa už držiteľ ochrannej známky vyjadril, že nie sú originálmi. "FS apeluje na používateľov elektronických cigariet, aby boli pri kúpe tohto druhu tovaru zvlášť opatrní. S používaním falzifikátov je spojené zvýšené zdravotné riziko. Všímať by si mali predovšetkým cenu, spôsob balenia, či nie sú na obaloch chyby pri tlači, ale aj samotné vyhotovenie," upozornila.

 

V obchodoch našli už aj napodobeniny elektronických cigariet 🚬 Naši kolegovia zaznamenali v Žilinskom kraji nový druh...

Posted by Finančná správa on Monday, June 19, 2023

Z celkového množstva zadržaných predmetov tvorili viac ako polovicu falošné hracie a zberateľské kartičky, lopty, plyšové hračky, kľúčenky aj hodinky označené svetoznámou značkou japonského výrobcu. "Ročne končia v sklade zadržaného tovaru CÚ v Žiline tisíce kusov falzifikátov textilu, obuvi, emblémov na automobily, mobilov, kabeliek a iných vecí. V poslednej dobe k nim pribudol nový druh výrobkov - elektronické cigarety," dodala Chríbiková.

Viac o téme: Žilinský krajColný úradElektronické cigarety
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu