Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Vláda schválila koncepciu dlhodobej podpory rozšírenia inovácií vo vzdelávaní

Vláda Ľudovíta Ódora
Vláda Ľudovíta Ódora (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Vláda na svojom pondelkovom rokovaní schválila koncepciu dlhodobej podpory rozšírenia inovácií vo vzdelávaní. Navrhovaná úroveň rozšírenia inovácií má priniesť systémový efekt s významným vplyvom na zlepšenie vzdelávania v SR, uvádza sa v materiáli z dielne Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Návrh koncepcie vytvorila medzirezortná pracovná skupina so zapojením tretieho sektora, zriadená Úradom vlády SR, pričom bola vypracovaná v roku 2022. Vzhľadom na to, že koncepcia bola vypracovaná v uplynulom roku, bolo potrebné niektoré informácie a procesy aktualizovať.

Video: Vláda Ľudovíta Ódora schválila Programové vyhlásenie vlády 

Vláda Ľudovíta Ódora schválila Programové vyhlásenie vlády (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

"Spôsob mechanizmu implementácie Koncepcie dlhodobej podpory rozšírenia inovácií vo vzdelávaní vypracuje pracovná skupina, ktorú na základe uznesenia vlády zriadi minister školstva. Pracovná skupina zváži možnosti podpory rozšírenia inovácií prostredníctvom nového fondu, existujúceho fondu (Fond na podporu vzdelávania) a iného existujúceho mechanizmu," uvádza sa v predloženom materiáli.

Koncepcia nemá nahradiť iné zdroje podpory inovácií alebo vzdelávacie programy. Jej úlohou bude zvýšiť úžitok štátu z overených inovácií podporou ich rozšírenia pre čo najväčšiu časť cieľovej skupiny (žiaci, učitelia školy).

Viac o téme: VzdelávanieŠkolstvoúradnícka vládaInovácie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu