Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Slovenskí policajti letecky previezli ďalších cudzincov do Bulharska a Rumunska

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky - Ramon Leško)

BRATISLAVA - Slovenskí policajti počas uplynulých dní letecky previezli do Bulharska a Rumunska ďalších cudzincov, ktorí sa nachádzali na Slovensku bez cestovných dokladov. Obe krajiny rozhodnú o tom, či im bude udelený azyl alebo doplnková ochrana. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru (PZ) Denisa Bárdyová.

"Začiatkom uplynulého týždňa príslušné bulharské orgány prevzali štyroch občanov Iraku, Afganistanu a Sýrie na letisku Sofia," priblížila. Rumunsko následne prevzalo v stredu (7. 6.) desiatich štátnych príslušníkov Pakistanu, Eritrey a Etiópie na letisku Otopeni v Bukurešti.

Letecký transfer vykonali policajti služby hraničnej a cudzineckej polície Prezídia PZ útvaru policajného zaistenia pre cudzincov Sečovce a útvaru policajného zaistenia pre cudzincov Medveďov v súčinnosti s leteckým útvarom rezortu vnútra. "Vykonávanie tzv. dublinských transferov je jednou z foriem návratov štátnych príslušníkov tretích krajín do členskej krajiny, ktorá prijala ich zodpovednosť za posúdenie ich žiadostí o azyl na svojom území," vysvetlila Bárdyová.

Viac o téme: PolicajtiCudzinciSlovenskoBulharskoRumunsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu