Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

O polnoci sa končí všeobecný zákaz lovu rýb: Začína sa hlavná kaprová sezóna

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ŽILINA - V stredu o polnoci sa na Slovensku skončí všeobecný zákaz lovu rýb na kaprových revíroch (vodné nádrže, slepé, mŕtve a odstavené ramená) a začína sa hlavná kaprová sezóna. Vyplýva to zo zákona o rybárstve a jeho vykonávacej vyhlášky.

Okrem najobľúbenejšej slovenskej ryby, kapra rybničného, sa o polnoci skončí aj individuálna ochrana ďalších druhov rýb. Loviť a privlastňovať si od štvrtka (1. 6.) budú môcť rybári aj boleňa dravého, všetky druhy jalcov, jesetera malého a sibírskeho, lieňa sliznatého, mieňa sladkovodného, mrenu severnú, nosáľa sťahovavého, pleskáča vysokého a tuponosého, podustvu severnú a šťuku severnú.

Od júna sa tak na kaprových revíroch môžu privlastňovať všetky druhy rýb s výnimkou sumca veľkého, zubáča veľkoústeho a zubáča volžského, ktoré majú individuálnu ochranu do 15. júna.

Pozor na hlavátku podunajskú

Po 15. júni bude (okrem celoročne chránených rýb) hájená iba hlavátka podunajská. Tú môžu rybári na základe špeciálnej povolenky loviť iba v novembri a v decembri. Od 1. júna sa končí aj časové obmedzenie lovu rýb na kaprových revíroch. Najbližších päť mesiacov môžu rybári vykonávať rybárske právo 24 hodín denne.

Viac o téme: ZákazLov rýbKaprová sezóna
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu