Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Tím strany KDH sa opäť rozšíril: Na kandidátke nebudú chýbať TIETO mená

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Tím KDH rozšírili Branislav Škripek, Martin Štuk a Richard Kráľovič. "Všetci traja budú na súčasťou kandidátky KDH v septembrových predčasných parlamentných voľbách," informovalo v utorok hnutie.

"Konzervatívny a kresťansko-demokratický volič na Slovensku si zaslúži mať jasnú a čitateľnú stranu, ktorá ho bude sebavedomo a s čo najsilnejším zastúpením reprezentovať v parlamente. Teším sa, že trojica významných posíl, ktorá dokáže na tomto poli zohrať dôležitú úlohu, sa pridáva k tímu KDH," uviedol v tejto súvislosti predseda KDH Milan Majerský.

archívne video
Návrat osobností politického a spoločenského života Slovenskej republiky do tímu KDH

Návrat osobností politického a spoločenského života Slovenskej republiky do tímu KDH a zásadné posolstvá KDH do volieb a po nich (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Bývalý europoslanec Škripek stál podobne ako Štuk v minulosti pri rozbehu Kresťanskej únie (KÚ). Svojím prestupom do KDH chce prispieť k tomu, aby malo hnutie opätovne svoje zastúpenie v Národnej rade. "Musím povedať, že pre tieto voľby mám presvedčenie, že je rozhodujúce, aby sa KDH vrátilo do Národnej rady a prinášalo svoj podstatný vplyv a hlas v slovenskej politike," uviedol Škripek. Škripekov odchod potvrdila aj KÚ. Únia rokuje o predvolebnej spolupráci s hnutím OĽANO a stranou Za ľudí.

Branislav Škripek
Zobraziť galériu (2)
Branislav Škripek  (Zdroj: SITA/Marko Erd)

Viacerí potvrdili opätovný návrat

Tím KDH pred voľbami rozšírili v predchádzajúcich dňoch okrem iných aj expert na na zdravotníctvo Peter Stachura či bývalý minister školstva Ján Horecký. V pondelok (29. 5.) potvrdil opätovný návrat do politiky v tíme KDH aj František Mikloško.

Viac o téme: KDHBranislav ŠkripekPredčasné parlamentné voľbyMartin ŠtukRichard Kráľovič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu