Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Wlachovský privíta vatikánskeho sekretára i šéfa izraelskej diplomacie

Miroslav Wlachovský
Miroslav Wlachovský (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Wlachovský sa v utorok stretne s vatikánskym sekretárom pre vzťahy so štátmi, arcibiskupom Paulom Richardom Gallagherom. "Diskutovať budú o vzájomných vzťahoch, humanitárnych aktivitách či vývoji situácie v súvislosti s pokračujúcou ruskou agresiou proti Ukrajine," informoval tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR.

Spoločne s kolegami zo Slavkovského formátu (S3) - spolkovým ministrom pre európske a medzinárodné záležitosti Rakúskej republiky Alexandrom Schallenbergom a ministrom zahraničných vecí Českej republiky Janom Lipavským - bude Wlachovský rokovať aj s ministrom zahraničných vecí Izraelského štátu Elim Cohenom.

archívne video

Ódorova vláda podpísala investičnú zmluvu s nemeckým Winkelmannom, vznikne nový závod (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

"Stretnutiu vo formáte S3 + Izrael budú dominovať bezpečnostné témy v súvislosti s vývojom na Blízkom východe," priblížilo ministerstvo. Wlachovský absolvuje so svojím izraelským náprotivkom aj bilaterálne stretnutie. "Okrem aktuálnych zahraničnopolitických otázok budú diskutovať aj o možnostiach ďalšieho prehlbovania vzájomných bilaterálnych vzťahov v oblasti inovácií či ekonomickej spolupráce," doplnil rezort diplomacie.

Viac o téme: Rokovanie Miroslav WlachovskýMinister zahraničných vecí a európskych záležitostíVatikánsky sekretár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu