Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Mohla sa stať tragédia: Opitý a zdrogovaný poľský vodič narazil do auta pri ZŠ v Novej Ľubovni

(Zdroj: Facebook/Polícia SR- Bratislavský kraj)

NOVÁ ĽUBOVŇA - Poľský vodič narazil do iného auta v blízkosti Základnej školy (ZŠ) v Novej Ľubovni v Staroľubovnianskom okrese, podľa polície bol zdrogovaný a opitý. Informovala o tom krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová s tým, že vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Starej Ľubovni 31-ročného muža obvinil z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

"V pondelok (15. 5.) dopoludnia viedol nákladné motorové vozidlo, ťahač s pripojeným návesom, s nákladom viac ako 11 ton stavebného materiálu. Pri cúvaní pri škole návesom narazil do odstaveného a riadne zaparkovaného osobného vozidla," priblížila hovorkyňa. Policajná hliadka ho po príchode na miesto nehody podrobila aj dychovej skúške, ktorej výsledok bol pozitívny a presiahol hodnotu 1,2 promile. Vodičovi odobrali biologický materiál, ktorý bol vyhodnotený s pozitívnym výsledkom na prítomnosť amfetamínu.

 

S ALKOHOLOM ZA VOLANTOM : JEDEN VODIČ HAVAROVAL, ĎALŠIA VODIČKA ŠOFÉROVALA BEZ VODIČSKÉHO OPRÁVNENIA Alkohol pre...

Posted by Polícia SR - Prešovský kraj on Monday, May 15, 2023

"Mimoriadne nezodpovedný Poliak teda pri výkone svojho zamestnania pod vplyvom návykovej látky viedol jazdnú súpravu o celkovej hmotnosti najmenej 35 ton v bezprostrednej blízkosti základnej školy, a to počas pracovného dňa," upozornila Ligdayová s tým, že muža obmedzili na osobnej slobode a bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Zákon pri takomto porušení stanovuje pre vinníka trest odňatia slobody na dva až päť rokov.

"Ide o veľmi vážny prípad vzhľadom na možné dôsledky. Či ide o Slováka, či cudzinca, pravidlá je nutné dodržiavať a to predovšetkým s dôrazom na rizikovosť takéhoto konania," uzavrela Ligdayová.

Viac o téme: AlkoholDrogyPolícia Nová Ľubovňa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu