Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Leto k nám kráča veľmi nesmelo: Pozrite si najnovšiu PREDPOVEĎ počasia a rozhodne neodkladajte dáždniky!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (7)
Ilustračné foto (Zdroj: Gettyimages.com)

BRATISLAVA - Aj keď podľa odborníkov má Slovensko za sebou už teplotne prvý letný deň, toto ročné obdobie k nám počas tohto májového týždňa bude kráčať veľmi ... veľmi nesmelo. To neznamená, že sa nedočkáme slnečných lúčov, no je potrebné sa pripraviť aj na oblačnosť a miestami aj prehánky. Nedá sa tak úplne hovoriť o plnohodnotnom letnom týždni, a rozhodne si preto neodkladajte ani svoje dáždniky a vetrovky.

archívne video

Krásne jarné počase vylákalo v nedeľu do bratislavského lesoparku množstvo ľudí (Zdroj: Topky/Maarty)

Odborníci vydali varovanie I. stupňa

Ešte predtým, ako sa vrhneme ne dennú predpoveď počasia, Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) upozorňuje počas prvých dvoch pracovných dní na mráz vo vegetačnom období a na vietor na východe krajiny.

Leto k nám kráča
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SHMÚ)

Pondelok

Leto k nám kráča
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: predpovede.sk)

Od severovýchodu bude do našej oblasti zasahovať okraj mohutnej tlakovej výše so stredom nad Baltom a Bieloruskom. Po jej južnom okraji k nám bude od severovýchodu prúdiť chladnejší vzduch.

Jasno až polojasno, lokálne prechodne zväčšená oblačnosť a len výnimočne slabé zrážky. Na severe a východe chladno. Najvyššia denná teplota 15 až 21, na severe a východe väčšinou 9 až 15 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 3 st. Prevažne severovýchodný vietor 3 až 8, na juhovýchode spočiatku ešte 8 až 12 m/s (10 až 30, juhovýchod 30 až 45 km/h), v nárazoch ojedinele
okolo 16 m/s (60 km/h). Na západe miestami len slabý vietor.

Utorok

Leto k nám kráča
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: predpovede.sk)

Od severovýchodu k nám bude aj naďalej zasahovať okraj mohutnej tlakovej výše. Jasno až polojasno, zrána ojedinele hmlisto alebo nízka oblačnosť. Miestami chladno. Najnižšia nočná teplota 8 až 3, v údoliach miestami 3 až -2 st. Najvyššia denná teplota 15 až 20 st., na na Orave a pod Tatrami ojedinele chladnejšie. Slabý, miestami vietor východných smerov 2 až 7 m/s (5 až 25 m/s).

Streda

Leto k nám kráča
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: predpovede.sk)

Od severovýchodu bude k nám naďalej zasahovať okraj tlakovej výše. Súčasne sa od západu presunie nad Nemecko, Rakúsko a Česko brázda nízkeho tlaku.

Jasno až polojasno, cez deň pribúdanie oblačnosti a ojedinele slabé zrážky. Zrána ojedinele hmla alebo nízka oblačnosť. Najnižšia nočná teplota 5 až -1, na západe miestami 10 až 5 st. Najvyššia denná teplota 16 až 21 st., na Orave a pod Tatrami ojedinele chladnejšie. Slabý, postupne východný až juhovýchodný vietor 3 až 8 m/s (10 až 30 km/h).

Štvrtok

Leto k nám kráča
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: predpovede.sk)

Od severovýchodu bude zasahovať do našej oblasti okraj mohutnej tlakovej výše. Súčasne sa bude nad Nemeckom, Českom a Rakúskom v brázde nízkeho tlaku vzduchu vlniť frontálne rozhranie.

Veľká, na východe miestami zmenšená oblačnosť. Ojedinele zrážky. Najnižšia nočná teplota 7 až 2, na západe miestami okolo 9 st. Najvyššia denná teplota 16 až 21 st.

Piatok

Leto k nám kráča
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: predpovede.sk)

Obdobie bude teplotne slabo podnormálne. Polooblačno až oblačno a miestami prehánky, ojedinele búrky. Najnižšia nočná teplota 11 až 6, v údoliach miestami okolo 4 st Najvyššia denná teplota 14 až 21 st.

Viac o téme: PočasiePredpoveď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu