Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Košický samosprávny kraj podporí projekty v regiónoch dotáciami v sume 250-tisíc eur

Košice
Košice (Zdroj: imhd.sk)

KOŠICE - Košický samosprávny kraj (KSK) vyhlásil výzvu na predkladanie žiadostí o individuálne dotácie na podporu všeobecne prospešných služieb, celkovo rozdelí 250.000 eur. Oblasťami podpory sú regionálny rozvoj, životné prostredie, šport, sociálne veci a zdravotníctvo, podpora vedy, výskumu a vzdelávania, kultúra a duchovné hodnoty či ľudské práva a slobody. Uzávierka prvého hodnotiaceho kola je 31. mája.

archívne video Zoo Košice predstavila nový marketingový produkt zameraný na podporu turistického ruchu v rámci spolupráce štyroch subjektov

Zoo Košice predstavila nový marketingový produkt zameraný na podporu turistického ruchu v rámci spolupráce štyroch subjektov (Zdroj: TASR/František Iván)

KSK informoval o tom, že jeden žiadateľ má šancu získať individuálnu dotáciu vo výške minimálne 500 a maximálne 10.000 eur. Žiadateľ musí predložiť oprávnené výdavky, ktoré v súvislosti s realizáciou projektu vznikli od začiatku tohto roka do 31. októbra 2023. Samotná dotácia predstavuje maximálne 90 percent oprávnených výdavkov projektu. 

"Účel je jasný, pomoc smeruje k zlepšeniu kvality života v našom kraji, aby sme ešte viac využili jeho vnútorný rozvojový potenciál," uviedol predseda KSK Rastislav Trnka. Podporu podľa kraja získajú úspešné projekty na úžitok čo najširšej cieľovej skupiny vo viacerých oblastiach od osádzania drobných objektov v prírode cez podporu miestnych remesiel, výsadbu stromov, zlepšenie povedomia o krajine, podporu športu, vzdelávacie programy či zachovanie kultúry. Podmienky výzvy sú na webstránke www.vucke.sk v záložke Transparentný kraj - dotácie.

Viac o téme: ProjektDotáciaKošice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu