Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Čech pod vplyvom omamných látok vyčíňal v penzióne na Spiši: Polícia ho stíha väzobne

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Polícia SR - Trenčiansky kraj)

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Polícia obvinila 35-ročného Čecha, ktorý v penzióne na Spiši spôsobil škodu za tisíce eur. Stíhaný je väzobne. Informovala o tom košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová s tým, že javil známky požitia alkoholických či iných návykových látok. V izbe, v ktorej bol ubytovaný, našli zelenú sušinu a bielu kryštalickú látku.

Muž je obvinený z prečinu porušovania domovej slobody v súbehu s prečinom poškodzovania cudzej veci. Koncom minulého týždňa v jednom z penziónov v Spišskej Novej Vsi poškodzoval zariadenie. Škodu predbežne vyčíslili na 8000 eur. "Rozbil sklenenú výplň na vchodových dverách, poškodil stoličky a omietku na viacerých miestach na chodbe. Ďalej poškodil viacero dverí v priestoroch penziónu, ktoré vykopol, a iné zariadenie," spresnila Mésarová.

Video: Polícia vyčíslila škodu po nehode v Petržalke

Polícia vyčíslila škodu po nehode v Petržalke (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Potom prešiel do časti budovy, v ktorej sa nachádzajú bytové jednotky. "Do niekoľkých bytov vstúpil po vykopnutí dverí, vošiel dovnútra a vykrikoval ženské meno. Po výzve tam bývajúcich ľudí, aby z bytu odišiel, tak aj urobil," dodala.

V súvislosti so zaistenými podozrivými látkami začala polícia trestné stíhanie pre drogovú trestnú činnosť. Mužovi odobrali biologický materiál, ktorý bude podrobený toxikologickému vyšetreniu. "Od kolegov z Českej republiky boli získané informácie, že obvinený muž má bohatú trestnú minulosť, prevažne majetkového charakteru," doplnila. Cudzincovi hrozí po dokázaní viny trest odňatia slobody až na päť rokov.

Viac o téme: AlkoholPenziónDrogyVäzbaStíhaniePolícia Čech
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu