Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

V areáli železnice v Trnave niekto úmyselne podpálil starý vagón

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

TRNAVA – Hasiči zasahovali v sobotu (22. 4.) v popoludňajších hodinách pri požiari starého vagóna v areáli železnice v Trnave. Úmyselným zapálením neznámou osobou vznikla majiteľovi škoda predbežne odhadnutá na sumu 10.000 eur. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trnave Lena Košťálová.

Vagón skladajúci sa zo železnej konštrukcie a dreveného plášťa slúžil ako unimobunka. "V jeho tesnej blízkosti sa nachádzalo niekoľko stromov, ktoré boli zasiahnuté požiarom. Niekoľko metrov od neho bola umiestnená plechová hala slúžiaca na archiváciu a tiež murovaná budova s plechovou strechou," uviedla Košťálová.

Zasahujúci príslušníci vykonali likvidáciu požiaru za súčasného ochladzovania susedných objektov tromi vysokotlakovými prúdmi. "Príslušníci HaZZ za asistencie polície násilne otvorili plechovú branú do susedného areálu a následne aj do murovanej budovy. Pomocou termovíznej kamery boli objekty prekontrolované, pričom požiar sa nepotvrdil. Pri udalosti neprišlo k žiadnemu zraneniu," doplnila krajská hovorkyňa hasičov.

Viac o téme: VagónPožiarŽeleznicePodpalačstvoTrnava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu