Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

AKTUÁLNE Zadržali zamestnanca univerzity: NAKA ho prichytila priamo pri čine! Bral úplatok 20-tisíc eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

BRATISLAVA - Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) zadržal v stredu zamestnanca Univerzity Komenského (UK) v Bratislave pri preberaní úplatku vo výške 20-tisíc eur. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Karolína Barinková.

Úplatok si mal zamestnanec vyžiadať v súvislosti s preberacím konaním vykonaných stavebných prác na Prírodovedeckej fakulte a Fakulte matematiky, fyziky a informatiky UK v Bratislave. "Vzhľadom na súčasné štádium trestného konania nie je možné poskytnúť bližšie informácie," dodala hovorkyňa.

archívne video

Advokát Pčolinských mal zobrať úplatok, NAKA mu prehľadáva kanceláriu (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

UK podľa vlastných slov poskytuje maximálnu súčinnosť pri vyšetrovaní. "Dekan Prírodovedeckej fakulty UK s okamžitou platnosťou zadržaného odvolal zo všetkých riadiacich a koordinačných funkcií a odňal mu všetky príslušné poverenia," informovala hovorkyňa univerzity Lenka Miller.

Univerzita vyhlásila, že odsudzuje akékoľvek prejavy korupcie

Univerzita vyhlásila, že odsudzuje akékoľvek prejavy korupcie. "Nechce byť v žiadnom prípade spájaná s akýmikoľvek pochybnosťami vo vzťahu k takémuto konaniu, a keď už k takémuto individuálnemu zlyhaniu prišlo, záleží nám na korektnom vyšetrení a vyvodení dôsledkov," dodala Miller s tým, že ďalšie kroky podniknú hneď, ako budú mať k dispozícii viac informácií.

Viac o téme: ZadržanieúplatokUniverzita KomenskéhoNAKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu