Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Vláda prerokuje plán podpory obrany štátu i stratégiu prevencie kriminality

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Vládny kabinet sa má v stredu zaoberať Dlhodobým plánom rozvoja podpory obrany štátu s výhľadom do roku 2035. Dokument aktualizuje dlhodobé požiadavky a priority Ozbrojených síl SR na rozvoj podpory obrany štátu. Stanovené dlhodobé ciele a postupy budú rozpracované v strednodobom pláne. Po schválení vládou má o materiáli rokovať aj parlament.

Vláda sa má venovať aj Stratégii prevencie kriminality a inej protispoločenskej činnosti v Slovenskej republike do roku 2028, ktorá má pokryť oblasť prevencie kriminality ako celku, zabezpečiť nadrezortnú koordináciu a spoluprácu. Materiál obsahuje úlohy pre orgány štátnej správy i odporúčania pre územnú samosprávu a občiansky sektor, ktoré vychádzajú zo šiestich strategických cieľov.

Rokovať sa má aj o vydaní súhlasu so zmenou účelu použitia nevyčerpaných kapitálových výdavkov z roku 2021 v kapitole Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR. Rezort chce podporiť príspevkom inovácie aj program OSN týkajúci sa Ukrajiny.

Viac o téme: VládaProgramRokovanie Prevencia kriminalityObrana štátu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu