Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Polícia rieši elektronický podvod: Poškodená prišla o 3400 eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Polícia SR - Trenčiansky kraj)

BRATISLAVA - Polícia rieši elektronický podvod, pri ktorom prišla poškodená o 3400 eur. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Silvia Šimková.

Podvodníčka mala telefonicky kontaktovať poškodenú s informáciou, že má na účte s kryptomenou 8500 eur. Poradila jej, ako sa môže dostať k našetreným peniazom, a poškodenej následne zaslala cez sociálnu sieť odkaz na aplikáciu. "Poškodená si aplikáciu stiahla, vyplnila podľa pokynov všetky údaje a následne zistila, že jej z účtu odišlo postupne 2650 eur," priblížila Šimková. V priebehu ďalšieho dňa poškodenej odišlo z účtu ďalších 750 eur.

 

STIAHNUTÁ APLIKÁCIA 🟰 STIAHNUTÉ PENIAZE Z ÚČTU NEDAJTE SA OKLAMAŤ‼ ☝Buďte obozretní, nedôverujte neznámym osobám, ktoré...

Posted by Polícia SR - Bratislavský kraj on Thursday, April 13, 2023

Polícia v tejto súvislosti upozorňuje ľudí, aby boli obozretní

Polícia v tejto súvislosti upozorňuje ľudí, aby boli obozretní, nedôverovali neznámym osobám, ktoré ich telefonicky alebo elektronickou formou kontaktujú a požadujú údaje k bankovým službám. "Raďte sa, pýtajte sa, či už známych, pracovníkov v bankách alebo na iných úradoch a miestach, ak si nie ste istí," poradili policajti. Zároveň odporučili pri podozrivých volaniach okamžite prerušiť hovor a za žiadnych okolností neposkytovať žiadne údaje z platobnej karty.

Viac o téme: PoškodenáEuráPolícia Elektronický podvod
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu