Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Modra sa zahalila do smútku: Náhle odišiel úspešný vinár, ktorého poznali aj za hranicami Slovenska

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images, Facebook/ Víno Kmeťo)

MODRA – Slovenských vinárov zasiahla smutná správa. Z tohto sveta náhle odišiel srdečný vinár z Modry ktorý za svoj život vďaka svojím výtvorom zožal nejeden úspech. Svojimi vínami ohúril aj na medzinárodných súťažiach a jeho kúsky sa tešili popularite u nejedného milovníka vinárskeho umenia.

Náhly odchod Jozefa Kmeťa zasiahol aj ľudí z portálu Na dúšok s Petkom. Vo svojom statuse spomínajú na to, ako vinár z Modry ešte pred krátkou dobou prezentoval svoje vína. „Jožko Kmeťo náhle opustil pozemskú púť... Len pred pár mesiacmi nám s hrdosťou v hlase rozprával v podcaste o vinárstve Víno Kmeťo, ktoré vybudoval, takto si ho budeme navždy pamätať,“ napísali na sociálnej sieti.

 

Smutná správa z Modry pre slovenské vinárstvo a vinohradníctvo. Jožko Kmeťo náhle opustil pozemskú púť…. Len pred pár...

Posted by NA DÚŠOK s Petkom / podcast on Tuesday, April 4, 2023

Žiaľ nad veľkou stratou neskrýva ani jeho rodina, ktorá mu jeho kráľovstvo pomohla vybudovať. „S hlbokým žiaľom oznamujeme, že nás včera 3. 4. 2023 náhle opustil náš otec a vinár Jožko Kmeťo,“ napísali so žiaľom v srdci v statuse známeho vinárstva. Rodinné vinárstvo Víno Kmeťo založil ešte v roku 1989. Ešte počas svojho života víno vyrábal so svojim synom Jozefom Kmeťom mladším.

Vinár Jozef Kmeťo so svojou rodinou.
Zobraziť galériu (2)
Vinár Jozef Kmeťo so svojou rodinou.  (Zdroj: Vinokmeto.sk)

Úspechy so svojimi kúskami zožal aj na medzinárodných súťažiach. Víno z dielne jeho vinárstva sa stalo favoritom na vychýrených medzinárodných súťažiach, ako AWC Vienna, Vitis Aurea, či Víno Tirnavia.

 

S hlbokým žiaľom oznamujeme, že nás včera 3.4.2023 náhle opustil náš otec a vinár Jožko Kmeťo.

Posted by Víno Kmeťo on Tuesday, April 4, 2023

 

Viac o téme: VínoÚmrtieVináriJozef Kmeťo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu