Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Škandál v SND: Nevhodné vtipy na Instagrame! Divadlo okamžite zasiahlo, v hre je trestné oznámenie

budova SND Zobraziť galériu (2)
budova SND (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

BRATISLAVA – Všetko má svoju hranicu, aj zábava. Prekročiť ju a vyvolať pohoršenie pritom občas nie je vôbec ťažké. Svoje o tom vie už aj profil na Instagrame s názvom bufet.snd, kde bola zverejnená „kontroverzná veršovačka.“

Na instagramovom profile bol 23. marca zverejnený nasledovný text:

Dnes už síce zatvárame,

ale zajtra budú na obed

dusené pečienky neúspešných kandidátov

na generálneho riaditeľa!

Netrvalo dlho a objavila sa negatívna odozva. „Podľa nášho názoru ide o dehonestáciu a degradáciu nedoporučených uchádzačov v procese verejného vypočutia na generálneho riaditeľa SND. Sme presvedčení, že vedenie SND by malo vyvodiť za takéto neprijateľné správanie na pôde SND jednoznačné dôsledky,“ svorne uviedli predseda ZO Únie sólistov Opery SND František Šenigla a predsedníčka ZO SLOVES pri SND Alžbeta Bednáriková.

divadlo SND
Zobraziť galériu (2)
divadlo SND

So spomínaným príspevkom nie je stotožnené ani samotné divadlo. SND v reakcii na naše otázky totiž zdôraznilo, že daná stránka divadelného bufetu nie je oficiálnou stránkou inštitúcie. „Keď sme sa o uvedenom príspevku dozvedeli, okamžite sme požiadali o jeho stiahnutie, pretože nielenže poškodzuje dobré meno, ale predovšetkým porušuje etické normy,“ uviedla tlačová tajomníčka SND Izabela Pažítková. Prispievateľ následne spomínaný post stiahol a uviedol, že ide o „neoficiálny instagramový profil“.

archívne video

Režisér Pavol Viecha: Na pôde Národného divadla odkrývame biele miesta slovenskej histórie (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Divadlo uvažuje, že zájde ešte ďalej. „Pretože preukázateľne nevieme zistiť, kto je autorom príspevkov, zvažujeme podať trestné oznámenie na neznámeho páchateľa,“ povedala Pažítková. „Zamestnanci SND majú viacero možností vyjadriť svoju spokojnosť, respektíve nespokojnosť k zásobovaniu bufetu, obsluhe a podobne. Vedeniu SND neboli žiadne pripomienky tlmočené,“ dodala.

Viac o téme: BufetPríspevokSNDInstagram
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu