Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Neuveriteľný návrh v parlamente: Chcú odsúdiť uznesenie z Bruselu o vražde na Zámockej, vraj nás nerešpektujú!

Andrejuvová a Záborská vidia rozpory v tom, kam si vraj až Brusel dovoľuje zájsť. Zobraziť galériu (3)
Andrejuvová a Záborská vidia rozpory v tom, kam si vraj až Brusel dovoľuje zájsť. (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák, AP, Dano Veselský)

BRATISLAVA/BRUSEL - Celé Slovensko a aj široká zahraničná verejnosť sa stále spamätávajú zo šokujúceho útoku na Zámockej ulici voči dvom LGBTI ľuďom. O život prišli dvaja chlapci, pričom celý tento incident odsúdili viaceré odborné aj zahraničné inštitúcie, europarlament nevynímajúc. Slovenské plénum však bolo, bohužiaľ, výnimočné aj v tomto citlivom prípade. Pozornosť na seba totiž púta kontroverzný návrh uznesenia, ktorý odsudzuje kroky Bruselu, ktorý tento prvý teroristický čin na Slovensku odsúdil.

archívne video

ŠIALENCA z Bratislavy našli mŕtveho: Policajné manévre v Jaskovom rade, na mieste je aj špeciálny prokurátor! (Zdroj: Topky/Maarty)

Poslankyne OĽaNO nesúhlasia s uznesením z Bruselu

O tom, že parlament o takomto uznesení vôbec rokuje, informoval Denník N. Za návrhom uzesenia stojí dvojica poslankýň Anna Andrejuvová a Anna Záborská (obidve OĽaNO). Podľa ich názoru vraj europarlament "prekračuje svoje kompetencie a nerešpektuje suverenitu Slovenskej republiky", keď vyzýva slovenskú vládu, aby právne uznávala páry rovnakého pohlavia a prijala k tomu náležité zákony. Diskutuje sa tu totiž aj o veľmi aktuálnej téme rodovej tranzície.

Neuveriteľný návrh v parlamente:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Alexandra Čunderlíková)

Europarlament podľa Andrejuvovej nemá ovyplyvňovať znenie rodinného práva akejkoľvek krajiny

Poslankyňa Anna Andrejuvová ďalej europarlamentu vyčíta, že prekračuje svoje právomoci, pretože ako orgán nemá čo hovoriť do znenia rodinného práva akéhokoľvek národného štátu. Dvojica poslankýň sa navyše pustila do europoslancov, ktorí takéto uznesenie v Bruseli navrhli a podporili. V tomto uznesení sa okrem iného odsudzuje aj vražda na Zámockej ako taká.

Europarlament sa bude na plenárnom zasadnutí zaoberať návrhom na zrušenie striedania letného a zimného času
Zobraziť galériu (3)
Europarlament sa bude na plenárnom zasadnutí zaoberať návrhom na zrušenie striedania letného a zimného času  (Zdroj: TASR/AP)

Poslanec Tomáš Taraba zas europoslancov obvinil z molestovania cirkvi a kresťanských tradícií, pričom mu sekundoval aj kolega Štefan Kuffa, ktorý tvrdí, že "slovenské tradície byrokratom v Bruseli prekážajú". Kladne sa k uzeseniu postavil poslanec SaS Tomáš Lehotský, ktorý ho označil za správne

Nateraz nie je jasné, či návrh dvojice poslankýň vôbec plénom prejde.

Viac o téme: VraždaEuroparlamentUznesenieAnna ZáborskáOĽaNOAnna AndrejuvováParlamentZámocká
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu