Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Na stretnutí Únie miest Slovenska s premiérom hovorili aj o strategických úsporných opatreniach

Eduard Heger
Eduard Heger (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Na piatkovom stretnutí Únie miest Slovenska (ÚMS) s dočasne povereným premiérom Eduardom Hegerom hovorili aj o strategických úsporných opatreniach v súvislosti s energetickou krízou, kde mestá potrebujú finančnú podporu zo strany štátu. Predseda vlády prisľúbil, že bude venovať tejto problematike osobitnú pozornosť.Informovala hovorkyňa ÚMS Daniela Piršelová.

"Otvorenou témou zostáva odpustenie 'kovidových pôžičiek', čo by znamenalo významnú finančnú pomoc pre samosprávy," uviedla Piršelová. ÚMS očakáva, že stretnutie zástupcov samospráv a šéfa vládneho kabinetu odštartuje intenzívne pracovné rokovania, ktoré prinesú efekt v krátkom čase.

"Dohodli sme sa na konkrétnych bodoch, ktoré si budú vyžadovať pokračovanie rokovaní a vzájomnú spoluprácu na odbornej úrovni," uviedol prezident ÚMS a primátor Trenčína Richard Rybníček s tým, že prvý termín rokovania bol stanovený na 22. marca. Stretnutia s premiérom sa zúčastnili aj zástupcovia  Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) a združenie samosprávnych krajov SK8.

Viac o téme: OpatreniaEduard HegerÚnia miest Slovenska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu