Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Maturitný týždeň je na konci: Uzavrie ho test a sloh pre žiakov zo škôl národnostných menšín

Písomné maturity
Písomné maturity (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

BRATISLAVA - Maturitný týždeň uzavrie v piatok externý test a slohová práca zo slovenského jazyka a slovenskej literatúry a z ukrajinského jazyka a literatúry pre žiakov zo škôl národnostných menšín.

"Zo slovenského jazyka a slovenskej literatúry bude maturovať približne 1600 žiakov," priblížili z odboru komunikácie a marketingu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. Ukrajinský jazyk a literatúra čakajú 28 maturantov.

Archívne video: Tento rok udelí ministerstvo 1400 štipendií pre študentov, ktorí ukončia strednú školu maturitou a rozhodnú sa študovať na Slovensku

Tento rok udelí ministerstvo 1400 štipendií pre študentov, ktorí ukončia strednú školu maturitou a rozhodnú sa študovať na Slovensku (Zdroj: TASR/ Jakub Popelka)

Týždeň písomných maturít v utorok 14. marca otvorili externý test a slohová práca zo slovenského jazyka a literatúry. V tomto školskom roku je prihlásených na maturitnú skúšku viac ako 41.000 žiakov. V stredu (15. 3.) maturanti absolvovali písomnú maturitnú skúšku z cudzieho jazyka. Vo štvrtok (16. 3.) písomne maturovalo z matematiky viac ako 5100 žiakov.

Žiaci, ktorí počas týždňa nemohli absolvovať maturitnú skúšku zloženú z písomného testu a slohovej práce, budú mať k dispozícii náhradný termín. Ten je pre externú časť a písomnú formu internej časti maturitnej skúšky určený na 3. až 5. apríla a 12. apríla.

Viac o téme: MaturitaNárodnostné menšinySlohová práca
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu