Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Prezidentka vymenovala nových generálov: zdôraznila význam Ozbrojených síl v aktuálnom dianí

Zuzana Čaputová
Zuzana Čaputová (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Bratislava 16. marca (TASR) - Prezidentka SR Zuzana Čaputová vo štvrtok povýšila Róberta Kleštinca a Martina Michalku do funkcie generálmajora. Vymenovala tiež štyroch nových generálov, a to Mareka Banasa, Jaroslava Kráma, Jozefa Ševčíka a Róberta Kecsöa.

V príhovore zdôraznila význam Ozbrojených síl (OS) SR vzhľadom na aktuálne dianie v susednej Ukrajine. "Keď priame ohrozenie krajiny a jej bezpečnosti nemusí byť len hypotetickým nebezpečenstvom, ale môže sa stať zo dňa na deň realitou," povedala. "Naši občania v tejto situácii potrebujú mať istotu, že sa ich bezpečnosť opiera o profesionálnu, odborne spôsobilú, dobre vycvičenú a na vysokej úrovni technicky vybavenú armádu. Oddnes, páni generáli, budete s ešte väčšou zodpovednosťou pristupovať aj vy," uviedla hlava štátu.

VIDEO Prezidentka povýšila a vymenovala generálov Ozbrojených síl SR

Prezidentka povýšila a vymenovala generálov Ozbrojených síl SR (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

 Povýšenia a menovania do generálskych hodností sú podľa nej osvedčením ich schopností a ocenením ich doteraz vynaloženého úsilia. "Počas doterajšieho pôsobenia už nespočetnekrát mali možnosť preukázať odvahu, rozhodnosť a odborné schopnosti. No predovšetkým preukázali to, čo je pre skutočného profesionálneho vojaka najdôležitejšie – oddanosť svojej krajine a jej spojencom," skonštatovala Čaputová.

Viac o téme: VymenovanieGenerálZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu