Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

V slovenskej politike sa možno objaví aj kráľ Zemplína: Vareha ohlásil novú stranu! Takto sa bude volať

Mikuláš Vareha Zobraziť galériu (4)
Mikuláš Vareha (Zdroj: Youtube/ Tvořivá společnost)

BRATISLAVA – Viackrát odsúdený rodák zo Zemplína sa vďaka svojím kauzám preslávil aj mimo svojho rodného regiónu. Dnes však dospel k rozhodnutiu, že založí novú stranu s názvom Hnutie – Stabilita. Nový projekt aktuálne už v plnom prúde pracuje na zbere podpisov. Na webe predstavili aj členov a predsedníctvo novovznikajúceho projektu.

Archívne video:

Mikuláš Vareha na súde v Banskej Bystrici

Vznik nového politického subjektu podporuje aj oznámenie uverejnené na stránke ministerstva vnútra. Na webe hnutia o sebe východoslovenský podnikateľ Mikuláš Vareha hovorí, ako o prvom politickom väzňovi po Nežnej revolúcií, informujú Aktuality. Zaujímavým faktom je tiež to, že video je zdieľané z youtubového kanálu Tvořivá společnost – sekty, ktorá vyhlasuje politický a nenásilný nástup k vláde za účelom zjednotenia sveta.

Mikuláš Vareha
Zobraziť galériu (4)
Mikuláš Vareha  (Zdroj: Youtube/ Tvořivá společnost)

Strana s tromi ľuďmi chce skutočnú zmenu

Cieľom hnutia má byť podľa ich vlastných slov dôstojný život pre 5 miliónov ľudí. Jeho vznik je zároveň reakciu na situáciu na Slovensku a v celej Európe, ktorá podľa slov podpredsedu hnutia Dominika Mihálika upadá. „To pre mňa znamenajú najmä tri veci, ktoré garantujeme: štátom garantované a dostupné bývanie za fixne stanovené mesačné náklady, štátom garantovanú dopravnú dostupnosť bez ohľadu na veľkosť mesta a obce, v ktorej človek žije, ako aj štátom garantované investície do infraštruktúry, ktoré zabezpečia dostatok dobre platených pracovných miest pre obyčajných bežných ľudí,“ uvádza.

Podpredsedovia strany Hnutie- Stabilita. Libor Magát (vľavo) a Dominik Mihálik (vrpavo)
Zobraziť galériu (4)
Podpredsedovia strany Hnutie- Stabilita. Libor Magát (vľavo) a Dominik Mihálik (vrpavo)  (Zdroj: Hnutie-stabilita.com)

Podľa údajov na stránkach hnutia sú doterajšími členmi a súčasne podpredsedami Dominik Mihálik a Libor Magát. „Náš podpredseda je presvedčený, že spoločne dokážeme vrátiť čaro a stabilitu Slovensku, a tak obnoviť zdroje, ktoré zaručia prosperitu,“ približuje svoju budúcu činnosť Magát. „Je presvedčený, že tvrdá práca prináša vytúžené ovocie, a preto vždy ide naplno za svojim cieľom,“ napísal zase Mihálik.

Viac o téme: Mikuláš VarehaPolitická stranaHnutie - Stabilita
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu