Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

AKTUÁLNE Dzurinda sa po fiasku s Modrou koalíciou nevzdáva: Zakladá novú stranu!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA – Ostrieľaná a dlhoročná tvár slovenskej politickej scény sa ani po nedávnom fiasku s názvom Modrá koalícia nemieni vzdávať. Skupina ľudí okolo Mikuláša Dzurindu do sveta vypustila správu, že zakladá novú stranu. Pod novou vlajkou a názvom Modrí – európske Slovensko majú v pláne o priazeň voličov zabojovať už v najbližších voľbách. Pre projekt však musia vyzbierať dostatok podpisov.

Archívne video:

Mikuláš Dzurinda po týždňoch mlčania predstavil nový politický projekt Modrá koalícia (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Podľa Dzurindu ide o vážne rozhodnutie. Tvrdí, že odvahu ľudí vo svojom okolí si váži a dodáva, že im záleží na Slovensku. Informuje portál TvNoviny. Podľa Dzurindu je ich aktuálnym zámerom založiť stredopravú stranu konzervatívno-liberálneho typu, ktorá by mohla ovplyvniť smerovanie Slovenska v pozitívnom svetle. Ich cieľom je zároveň pozitívne ovplyvniť septembrové parlamentné voľby, čo však Dzurinda považuje len za krátkodobý cieľ.

AKTUÁLNE Dzurinda sa po
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

„Snaha zosnovať pevnú reťaz, za ktorú by sa mohlo Slovensko zavesiť do ďalších rokov, sa nám v prvom kroku nepodarilo. Rozhodli sme sa, že budeme prvým telieskom tejto reťaze,“ povedal expremiér na margo otázky o spájaní politických subjektov. K otázke, či ašpiruje na vedúcu pozíciu v strane a či teda bude jej predsedom, neodpovedal.  „Ide mi o vec. Trápi ma vývoj na Slovensku, veľmi ma trápi,“ povedal.

AKTUÁLNE Dzurinda sa po
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Na vyzbieranie podpisov už veľa času neostáva

S blížiacim sa termínom predčasných parlamentných volieb sa napokon skracuje aj čas, ktorý novému projektu ostáva na vyzbieranie potrebných podpisov. Tých musia aktuálne vyzbierať aspoň  10 000 a následne ich so žiadosťou o registráciu podať na Ministerstvo vnútra. Informovali, že kampań na zber podpisov bude novovznikajúca strana financovať z vlastných zdrojov.

Viac o téme: Mikuláš DzurindaModráModrá koalíciaModrí - európske Slovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu