Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Uhrík sa v prípade zvolenia za poslanca NR SR vzdá kresla v europarlamente

(Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA – Europoslanec a predseda mimoparlamentného hnutia Republika Milan Uhrík chce v predčasných parlamentných voľbách kandidovať za poslanca.

"Ak ma zvolia, vzdám sa mandátu europoslanca a nastúpim do Národnej rady (NR) SR," vyhlásil v TASR TV. Hnutie Republika podľa neho pôjde do volieb samostatne. V záujme spájania národne orientovaných síl nevylučuje, že miesta na ich kandidátnej listine získajú aj ľudia mimo strany. Uhrík si uvedomuje výhrady niektorých parlamentných subjektov k možnosti povolebnej spolupráce s Republikou. "Beriem tie reči s rezervou, po voľbách sa to môže veľmi rýchlo zmeniť," reagoval. Spoluprácu vylučuje iba s liberálmi a progresívcami.

archívne video 

Robert Fico poďakoval Milanovi Uhríkovi z Republiky za zber podpisov za referendum o páde vlády (Zdroj: Facebook/Robert Fico)

Skorší termín volieb podľa Uhríka v parlamente stále má šancu

Nezávislí poslanci, ktorí sa hlásia k hnutiu Republika, podporujú presunutie volieb na skorší, júnový termín. Skorší termín volieb podľa Uhríka v parlamente stále má šancu. "Každý normálny človek vidí, že tento marazmus sa nedá ťahať donekonečna. Všetko však bude závisieť od hlasov strany SaS. Opozícia jednoznačne hovorí, že chce voľby v júni a SaS špekuluje," povedal.

Strana pripravuje volebný monitoring

Avizoval, že strana pripravuje volebný monitoring. Členovia hnutia plánujú realizovať paralelné sčítavanie hlasov zo všetkých okrskových volebných komisií. Zároveň chcú na najbližšiu schôdzu parlamentu predložiť novelu zákona, na základe ktorej by sa zápisnice z okrskových a okresných volebných komisií povinne zverejňovali na internetových stránkach obecných úradov. Dodal, že transparentnosť volebného procesu by mala byť v záujme všetkých parlamentných strán.

Viac o téme: EuroparlamentNR SRMilan Uhrík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu