Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

AKTUÁLNE Vyšetrovateľ NAKA navrhol podanie obžaloby na 14-ročného Alexa: Sekerou chcel vyvraždiť spolužiakov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

GELNICA - Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) navrhol podať obžalobu na mladistvého z obce Mníšek nad Hnilcom (okres Gelnica), ktorý mal plánovať útok sekerou na viacerých spolužiakov a pedagógov základnej školy.

archívne video

NAKA sa zúčastnila medzinárodnej operácie: Jedna z najnebezpečnejších zločineckých skupín bola rozložená (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky )

O prípadnom podaní obžaloby rozhodne Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP). Potvrdil to vedúci oddelenia komunikácie Prezídia Policajného zboru Michal Slivka. Vyšetrovateľ ukončil vyšetrovanie 6. februára návrhom na podanie obžaloby.

"Dňa 7. februára bol vyšetrovací spis doručený na ÚŠP na ďalšie konanie, preto je potrebné s ďalšími otázkami osloviť príslušnú prokuratúru," uviedol Slivka. NAKA zadržala mladistvého vlani v októbri. Obvinili ho z prípravy obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy. Podľa medializovaných informácií chlapec prišiel do školy, ktorú navštevoval, so sekerou.

Vyšetrovateľ NAKA ešte v októbri minulého roka obvinil 14-ročného Alexa z prípravy obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy. "Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry zadržali podozrivú osobu a súbežne vykonávali aj ďalšie procesné úkony potrebné na zdokumentovanie prípadu. Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry následne vzniesol obvinenie mladistvej osobe z obce Mníšek nad Hnilcom pre prípravu obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy. Podľa zistení polície mal jeho útok smerovať proti viacerým osobám spolužiakov a pedagógov základnej školy, ktorú navštevuje. Vyšetrovateľ spracoval návrh na väzobné stíhanie obvineného. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 25 rokov až doživotie,“ informovala vtedy policajná hovorkyňa Denisa Bárdyová.

Viac o téme: SekeraObžalobaPolícia útok Škola
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu