Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Muž z okolia Košíc šoféroval napriek zákazu: Pri sebe mal zelenú sušinu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky - Ramon Leško)

KOŠICE - V cele policajného zaistenia skončil 34-ročný muž z okresu Košice-okolie, ktorého policajti napriek zákazu prichytili za volantom. Vodič mal pri sebe aj vrecúško s podozrivou zelenou sušinou. Informovala o tom košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Vodiča auta zn. Renault Clio zastavili policajti v stredu (15. 2.) večer na Moldavskej ceste v Košiciach. Alkohol v jeho dychu nezistili. "Následnou lustráciou v policajných evidenciách zistili, že vodičovi bol takmer pred mesiacom uložený trest zákazu činnosti viesť všetky druhy motorových vozidiel až do júla 2025," spresnila s tým, že uvedené vrecúško im na účely trestného konania vydal dobrovoľne. "Na zistenie prítomnosti omamných a psychotropných látok v organizme vodiča bol nariadený odber jeho biologického materiálu," doplnila.

Polícia začala trestné stíhanie

Polícia voči mužovi vzniesla obvinenie pre trestný čin marenia výkonu úradného rozhodnutia, za čo mu hrozí dvojročné väzenie. V súvislosti so zaistenou podozrivou sušinou začali trestné stíhanie pre trestný čin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. "Zaistený rastlinný materiál bol zaslaný na expertízne skúmanie. Podľa výsledkov znaleckého skúmania bude rozhodnuté o ďalšom postupe vo veci," vysvetlila Mésarová.

Viac o téme: ZákazVodičPolícia Obvinenie KošiceSušina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu