Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vyšetrovanie nehody na Zochovej je na konci: Dědeček sa rútil šialenou rýchlosťou! Vypočuli desiatky svedkov

(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Vyšetrovanie tragickej nehody na Staromestkej ulici v Bratislavy, pri ktorej opitý Dušan Dědeček zabil 5 ľudí, je vo svojej záverečnej fáze. V prípade vypočuli asi 40 svedkov.

Nehoda na zastávke Zochova, ktorá sa stala minulý rok v septembri, otriasla celým Slovenskom. Bývalý generálny sekretár Deaflympijského výboru Slovenska Dušan Dědeček sa v takmer 140 kilometrovej rýchlosti vyrútil z podjazdu a narazil do desiatok ľudí čakajúcich na autobus. V čase nárazu mal na tachometri okolo 110 kilometrov za hodinu. Informovala o tom televízia Markíza

Dědeček bol v tom čase opitý a v krivi mal vyše dve promile alkoholu. Na Staromestskej ulici, kde k nehode došlo, boli nedávno hasiči aj policajti. Preverovali kamery, ktoré Dědečkovu zbesilú jazdu zachytili. Celý vyšetrovací postup trval šesť hodín a skončili pred polnocou, keďže čakali na vhodné svetelné podniemky. To, že vyšetrovanie je vo svojej záverečnej fáze, potvrdil pre televíziu aj prokurátor Juraj Chylo. "Vo veci prebiehajú záverečné úkony vyšetrovania s tým, aby bolo možné vyšetrovanie ukončiť,“ povedal.

Dušana Dědečka predvádzajú na Okresný súd, ktorý rozhoduje o jeho prepustení z väzby (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Dědeček je aktuálne vo väzbe, chcel by však ísť na slobodu. Okresný súd v Bratislave mu jeho žiadosť zamietol, čaká sa teraz na rozhodnutie Krajského súdu. Rodinám obetí poslal list, v ktorom svoje konanie ľutuje a žiada o odpustenie. V prípade dokázania viny mu hrozí až doživotný trest odňatia slobody.

Viac o téme: NehodaZochovaDušan Dědeček
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu