Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Hirman dnes oznámil zverejnenie výzviev na pomoc s energiami: K dispozícii budú budúci týždeň

Karel Hirman
Karel Hirman (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Ministerstvo hospodárstva (MH) SR zverejní výzvy na pomoc s energiami pre hospodárske subjekty a subjekty verejnej správy budúci týždeň. Žiadateľom pomôže s vyplnením žiadostí webová stránka https://energodotacie.mhsr.sk. Uviedol to v stredu na stretnutí s novinármi dočasne poverený minister hospodárstva Karel Hirman.

Pripomenul, že cieľom oboch výziev na predkladanie žiadostí je poskytnúť dotáciu na pokrytie dodatočných nákladov v dôsledku zvýšenia cien plynu a elektriny. Spresnil, že disponibilný objem zdrojov vo výzve pre hospodárske subjekty je 279,82 milióna eur. Lehota na predkladanie žiadostí je do 30. júna tohto roku. Doplnil, že vo výzve pre vybrané subjekty verejnej správy je alokovaných 200 miliónov eur. Lehota na predkladanie žiadostí je v tejto výzve 29. február 2024.

VIDEO Dočasne poverený minister hospodárstva SR Karel Hirman: Po výzve pre podnikateľský sektor pre fotovoltické zariadenia, rozbiehame aj výzvu pre verejný sektor

Dočasne poverený minister hospodárstva SR Karel Hirman: Po výzve pre podnikateľský sektor pre fotovoltické zariadenia, rozbiehame aj výzvu pre verejný sektor (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Žiadateľ o dotáciu je povinný v žiadosti uviesť všetky subjekty, ktoré s ním tvoria hospodársku jednotku

Upozornil, že maximálna výška dotácie vo výzve pre hospodárske subjekty predstavuje 200.000 eur mesačne na podnik na úrovni hospodárskej jednotky, nie na jednotlivé IČO. Z uvedeného dôvodu je žiadateľ o dotáciu povinný v žiadosti uviesť všetky subjekty, ktoré s ním tvoria hospodársku jednotku, ak také existujú. Oprávnené obdobie trvá od 1. januára do 31. marca 2023. Hirman dodal, že maximálna výška dotácie vo výzve pre subjekty verejnej správy predstavuje 200.000 eur mesačne na vybraný subjekt verejnej správy, teda na IČO. Oprávnené obdobie trvá od 1. januára do 31. decembra 2023.

Viac o téme: ZverejnenieVýzvyKarel HirmanPomoc s energiai
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu