Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Vodič z brutálnej nehody v Košiciach: Obvinený Ivan M. posiela pozostalým ospravedlnenie! Žiada o odpustenie

(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Košický kraj)

KOŠICE - Vodič BMW Ivan, ktorý v piatok 10. februára zrazil a zabil na Gorkého ulici v Košiciach troch ľudí, posiela pozostalým ospravedlnenie. Urobil tak prostredníctvom krátkeho e-mailu, ktorý zaslal médiám.

V piatok dopoludnia došlo v Košiciach na Gorkého ulici pri Jumbo centre k tragickej nehode troch osobných motorových vozidiel značiek BMW, Peugeot a Škoda. Pri zrážke prišli o život dvaja ľudia, vodič Škody a chodkyňa. Treťou obeťou sa stala žena, ktorú vo veľmi vážnom stave previezli po havárii do Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura, kde napokon svojim zraneniam podľahla. 

Vodičom bol 43-ročný Ivan M. Objavili sa už informácie, že za jeho smrtiacou jazdou mohol byť epileptický záchvat. Súd ho však poslal do väzby. Teraz prostredníctvom médií posiela odkaz pozostalým, v ktorom prosí o odpustenie.

archívne video

Dušana Dědečka predvádzajú na Okresný súd, ktorý rozhoduje o jeho prepustení z väzby (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

"Vážené smútiace rodiny, vážení pozostalí, s hlbokým zármutkom a žiaľom sa touto cestou chcem úprimne ospravedlniť rodinám, ktorým som svojim konaním spôsobil nesmierny žiaľ a zármutok, ktorý prežívate. Je mi nesmierne ľúto, že vôbec došlo k tejto tragickej nehode. Pri strate pamäti a kŕčoch som sa rútil ani sám neviem kam. Spôsobil som obrovské nešťastie. Okrem môjho ospravedlnenia, ktoré myslím úprimne a s pokorou si uvedomujem všetky následky. Strata blízkych je vždy najbolestenejšia. Moja duša krváca a prijme trest aj pokánie. Odpustite mi veľmi, veľmi Vás prosím. I.M.," napísal vodič.

Polícia žiada svedkov nehody o informácie

Polícia sa obracia na svedkov, ktorí vedia svedčiť o priebehu nehody, ako aj okolnostiach, ktoré vzniku kolíznej situácie predchádzali. Apel smeruje aj na tých, ktorí sa vedia vyjadriť k spôsobu jazdy vodiča osobného vozidla zn. BMW X5 evidenčného čísla KE568ND po Gorkého ulici, ale aj na iných miestach Košíc pred udalosťou.

Výzva smeruje aj tým, ktorí sa vedia vyjadriť k spôsobu jazdy vodiča na základe osobných skúseností z minulosti. "V prípade, že svedkovia disponujú obrazovo-zvukovým alebo obrazovým záznamom v súvislosti s prešetrovanou nehodou alebo spôsobom jazdy menovaného vodiča, žiadame o zálohovanie týchto záznamov a následnom informovaní polície," uviedla košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. Svedkovia sa môžu prihlásiť osobne na ktoromkoľvek útvare Policajného zboru, telefonicky na telefónnom čísle 158, prípadne formou súkromnej správy na oficiálnej stránke polície na sociálnej sieti.

Viac o téme: NehodaVodičOspravedlnenieKošice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu