Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Posun v prípade tragickej nehody v Košiciach: Súd poslal vodiča BMW do väzby

(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Košický kraj)

KOŠICE - V piatok v centre Košíc došlo k tragickej nehode, ktorá si vyžiadala tri obete. Polícia už obvinila 43-ročného Košičana, ktorý haváriu spôsobil, zo zločinu všeobecného ohrozenia v súbehu s prečinom ublíženia na zdraví. Vyšetrovateľ zároveň pre neho žiada väzbu. V prípade dokázania viny mu hrozí štyri až osem rokov za mrežami.

15:45 Aktualizované

Sudca Okresného súdu Košice akceptoval podnet na podanie návrhu na vzatie do väzby 43-ročného vodiča BMW X5 z Košíc. Ide o účastníka nehody, následkom ktorej v piatok v Košiciach zomreli traja ľudia. 

Pokojný slnečný piatok v metropole východu prerušila predpoludním informácia o mimoriadne tragickej dopravnej nehode. Jej obeťami sa stali dvaja ľudia vo veku 64 a 67 rokov a o pár hodín ďalšia, 59-ročná žena. K nešťastiu došlo na Gorkého ulici v centre mesta, kde bavorák prešiel do protismeru a zrazil sa so Škodou Fabia. Tá následne narazila do dopravného značenia pri zastávke MHD. Rotujúce BMW vrazilo do chodcov, ktorí boli na mieste mŕtvi. Objavili sa informácie o tom, že vodič dostal počas jazdy epileptický záchvat, to polícia stále preveruje. 

 

‼️AKTUÁLNE V KOŠICIACH‼️

Posted by Polícia SR - Košický kraj on Friday, February 10, 2023

Podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania sa pod nehodu podpísala vysoká rýchlosť. "Z predbežného znaleckého posudku, ktorý bol vytvorený na základe diagnostiky riadiacich jednotiek, získaných videozáznamov i dokumentácie z miesta dopravnej nehody vyplýva, že rýchlosť vozidla zn. BMW X5 v čase zrážky so Škodou Fabia bola podstatne vyššia, ako je najvyššia povolená rýchlosť v danom úseku. "Možno teda predbežne konštatovať, že jednou z príčin dopravnej nehody bolo nerešpektovanie najvyššej povolenej rýchlosti jazdy vodičom BMW X5," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach Lenka Ivanová. 

Hrôzostrašná dopravná nehoda v Bratislave: Auto ostalo úplne zdemolované (archívne video)

Hrôzostrašná dopravná nehoda v Bratislave: Auto ostalo úplne zdemolované (Zdroj: Tip čitateľa)

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície na základe získaných dôkazov vzniesol obvinenie voči 43-ročnému Košičanovi zo zločinu všeobecného ohrozenia v jednočinnom súbehu s prečinom ublíženia na zdraví. "Mužovi, na ktorého podal vyšetrovateľ zároveň podnet na podanie návrhu na vzatie do väzby, hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na štyri až osem rokov," doplnila Ivanová. 

Viac o téme: NehodaHaváriaKošice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu