Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Horskí záchranári hľadali v Západných Tatrách strateného skialpinistu

(Zdroj: Facebook/ Horská záchranná služba)

ORAVSKÉ VESELÉ - Horskí záchranári z oblastného strediska Západné Tatry pomáhali v piatok (3. 2.) hľadať poľského skialpinistu, ktorý sa stratil pod Pilskom. Horská záchranná služba (HZS) o tom informovala na svojom webe.

Archívne video  Turisti na Kasprovom vrchu v poľských Tatrách 

Turisti na Kasprovom vrchu v poľských Tatrách (Zdroj: TASR)

V lokalite Bystrej doliny pátrali aj za pomoci snežných skútrov a terénnej štvorkolky. "O tretej hodine nadránom našli zablúdeného muža poľskí záchranári na slovensko-poľskej hranici. Bol bez zranení a v sprievode záchranárov zišiel do údolia," uviedla HZS.

 

Pátranie po zablúdenom skialpinistovi pod Pilskom V podvečerných hodinách dňa 3. 2. 2023 boli záchranári HZS požiadaní...

Posted by Horská záchranná služba on Saturday, February 4, 2023

Doplnila, že počas záchrannej akcie zablúdený skialpinista odmietol pomoc horských záchranárov, pretože nebol poistený na zásah v horách. "Záchranári pokračovali v pátraní vzhľadom na pretrvávajúce nepriaznivé podmienky, prognózu počasia, slabo nabitý mobilný telefón nezvestného muža (zostávajúcich sedem percent) a vyhodnotenie situácie, že oznamovateľ je ohrozený na zdraví alebo živote," doplnila HZS.

HZS apeluje na návštevníkov horských oblastí, aby dodržiavali jej upozornenia a pokyny. "Pri odchode z domu do hôr dbajte na dobre nabitý mobilný telefón, prípadne si so sebou vezmite powerbanku, ktorá môže byť v nepriaznivom počasí veľmi užitočná," zdôraznila HZS.

Viac o téme: SkialpinistaPátraniePoľskoZápadné Tatry
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu