Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Šokujúce zistenie agentúry AKO: Ľudia sa stávajú agresívnejšími, ukázal prieskum

Ilustračné foto Zobraziť galériu (8)
Ilustračné foto (Zdroj: Agentúra AKO, Getty Images)

BRATISLAVA - Posledné roky našu spoločnosť sprevádza všadeprítomná nervozita, ktorá je prirodzeným následkom kríz, ktoré práve prežívame. Agentúra AKO v reakcii na túto dlhodobú situáciu prináša prieskum so šokujúcimi zisteniami. Spoločnosť sa pri tejto otázke delí na dve časti, prevaha Slovákov si však myslí, že ich okolie sa stáva agresívnejším.

Archívne video:

Zuzana Kovačič Hanzelová v RATTATA: Agresivita na sociálnych sieťach sa stupňuje (Zdroj: Rattata)

Agresivita u ľudí sa stupňuje, toto tvrdenie vyplýva z prieskumu agentúry AKO pre reláciu TV Joj Na Hrane. Až 33,6 percenta opýtaných Slovákov podľa prieskumu presvedčených, že sa v ich okolí zvýšili prejavy agresie aj vzájomné útoky. Ďalších 19,8 percenta opýtaných zároveň tvrdí, že sa taktiež skôr prikláňajú k tomuto tvrdeniu. Celkovo tak tvoria vzorku až 53,4 percenta opýtaných. Na druhej strane však stojí len 44,5 percenta ľudí, ktorí prejavy zvýšenej agresie vo svojom okolí nevnímajú. Zároveň až 22 percent opýtaných je presvedčených o tom, že sa agresivita ľudí v ich okolí naozaj nezvýšila. Len 2,1 percenta respodentov sa odpovedi na otázku vyhlo.

Šokujúce zistenie agentúry AKO:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Agentúra AKO, TV JOJ)

Zaujímavým zistením prieskumu tiež je, že slovenské ženy vnímajú agresivitu vo svojom okolí oveľa výraznejšie, čo naznačujú aj výsledky, pri ktorých až 57 percent opýtaných žien vníma nárast agresie vo svojom okolí. Na druhej strane u mužov táto skupina tvorí len 50 percent. O čosi menej, len 48 percent opýtaných mužov vo svojom okolí nárast agresie skôr alebo vôbec nevníma. Pri oboch skupinách sa nechceli vyjadrovať, zhodne, dve percentá opýtaných.

Šokujúce zistenie agentúry AKO:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Agentúra AKO, TV JOJ)

Najväčší nárast agresie vnímajú voliči SMER-SD a PS

Najväčší nárast agresie vnímajú voliči strany SMER-SD a strany Progresívne Slovensko (PS). Voliči strany SMER s istotou vnímajú nárast agresie až v 45 percentách a celkovo ho vníma 62 percent voličov ľavicovej strany. U voličov strany PS sú čísla o čosi vyššie s celkovým počtom až 66 percent, no len 38 percent je o zvyšujúcej sa agresivite v ich okolí rozhodne presvedčených. Najviac pokojné okolie majú podľa prieskumu voliči mimoparlamentnej KDH, len 40 percent ich voličov vníma nárast agresie v nejakej miere a len 19 percent, čo je najmenej z voličov všetkých strán, ho vníma s istotou.

Šokujúce zistenie agentúry AKO:
Zobraziť galériu (8)
 (Zdroj: Agentúra AKO, TV JOJ)

Pre viac výsledkov prieskumu agentúry AKO prejdite do našej GALÉRIE.

Viac o téme: PrieskumPrieskum AKOAgentúra AKO
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu