Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Pátranie po 18-ročnej Terézii sa skončilo tragicky: Jej telo vyplavil Dunaj! Srdcervúce slová jej priateľa

Telo, ktoré vyplavil Dunaj, patrí nezvestnej Terézii Macalíkovej Zobraziť galériu (3)
Telo, ktoré vyplavil Dunaj, patrí nezvestnej Terézii Macalíkovej (Zdroj: Topky/Maarty, Facebook)

BRATISLAVA - Najhoršie tušenia sa potvrdili. Mladá, len 18-ročná študentka strednej umeleckej školy Terézia Macalíková, bola nezvestná od soboty večera. V stredu ráno vyplavila jej telo rieka Dunaj. Že ide o mladú študentku potvrdil aj jej priateľ Nasim.

Aktualizované o 13:26

Zo strany povereného príslušníka Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave V bolo v súvislosti s dnešným nálezom tela ženského pohlavia začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia. Informovala o tom bratislavská krajská polícia na sociálnej sieti. "Na základe návrhu ohliadajúceho lekára nariadil poverený príslušník PZ v zmysle ustanovení trestného poriadku vykonanie pitvy. K totožnosti osoby sa bude možné oficiálne vyjadriť až po obdržaní záverov z pitvy a výsledkov analýzy DNA," dodali policajti.

Tragický koniec pátrania po Terézii (†18): Jej telo vyplavil Dunaj! (Zdroj: Topky/Maarty)

Mimoriadne tragicky sa skončilo pátranie po 18-ročnej študentke Terézii Macalíkovej. V stredu ráno jej telo vyplavil Dunaj. Polícia najskôr informovala o spozorovaní ženského tela na hladine Dunaja. To, že ide o hľadanú Teréziu, teraz potvrdil aj jej priateľ Nasim. 

Zábery nie sú vhodné pre maloletých a citlivé povahy

Najhoršie tušenia sa potvrdili: Teréziu, ktorú hľadali od soboty, našli mŕtvu (Zdroj: Topky/Maarty)

"S poľutovaním musím oznámiť, že dnes ráno sa Terezka našla, bohužiaľ, bez známok života," napísal na sociálnej sieti s tým, že všetkým poďakoval za pomoc a podporu pri hľadaní jeho priateľky. Práve s ním bola Terézia naposledy. Po hádke odišla z bytu v Petržalke. Okolo 19:30 v sobotu večer ju ešte mali na Starom moste vidieť okoloidúci svedkovia. Terézia ešte napísala Nasimovu SMS-ku s textom, že sa nachádza na Starom moste. Ten tam, podľa jeho slov, okamžite vyrazil.

Galéria: Pátranie po 18-ročnej Terézii sa skončilo tragicky

Teréziu Macalíkovú, ktorú hľadali od soboty večera, našli mŕtvu
Zobraziť galériu (3)
Teréziu Macalíkovú, ktorú hľadali od soboty večera, našli mŕtvu  (Zdroj: IG/N.B.)

Žiaľ, na mieste našiel už len jej kabát, v ktorom bola peňaženka a jej mobil. Okamžite zavolal políciu. Po Terézii pátrali viaceré záchranné tímy, ktoré prehľadávali aj kilometre brehov Dunaja. Správa o tom, že rieka vyplavila mŕtve ženské telo, prišla až v stredu ráno. 

Mapa, kde hasiči vytiahli mŕtve ženské telo z Dunaja
Zobraziť galériu (3)
Mapa, kde hasiči vytiahli mŕtve ženské telo z Dunaja  (Zdroj: google maps)

"Policajti na mieste aktuálne vykonávajú potrebné úkony. Akonáhle to situácia umožní, k prípadu poskytneme bližšie informácie," informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff. Na mieste boli policajti, hasiči aj obhliadajúci lekár. Z vody vytiahli ženské telo, ktoré malo na sebe biele topánky. 

Viac o téme: SmrťUtopeniePolícia DunajTerézia Macalíková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu