Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Po nehode v Považskej Bystrici zostali na ceste plynové tlakové nádoby

Na snímke plynové tlakové nádoby, ktoré zostali na ceste po dopravnej nehode dvoch dodávkových automobilov v Považskej Bystrici Zobraziť galériu (2)
Na snímke plynové tlakové nádoby, ktoré zostali na ceste po dopravnej nehode dvoch dodávkových automobilov v Považskej Bystrici (Zdroj: TASR/KR PZ v Trenčíne)

POVAŽSKÁ BYSTRICA – Šesť považskobystrických hasičov zasahovalo v pondelok ráno pri dopravnej nehode v mestskej časti Považskej Bystrice Zakvašov. Po havárii dvoch dodávkových automobilov zostali na ceste tlakové nádoby. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trenčíne Marián Petrík.

"Jedno z vozidiel zostalo prevrátené na boku. Prevážalo 85 tlakových nádob, z ktorých časť sa nachádzala na vozovke. Pri dopravnej nehode sa z dvoch účastníkov, ktorí boli mimo vozidiel, zranila jedna osoba. Vozidlá čiastočne blokovali jeden jazdný pruh, z jedného z vozidiel vytekali prevádzkové kvapaliny," priblížil Petrík.

Na snímke plynové tlakové nádoby, ktoré zostali na ceste po dopravnej nehode dvoch dodávkových automobilov v Považskej Bystrici
Zobraziť galériu (2)
Na snímke plynové tlakové nádoby, ktoré zostali na ceste po dopravnej nehode dvoch dodávkových automobilov v Považskej Bystrici  (Zdroj: TASR/KR PZ v Trenčíne)

Hasiči monitorovali stav ovzdušia

Ako dodal, hasiči vozidlá zabezpečili proti vzniku požiaru. Súčasne zranenému vodičovi poskytli do príchodu zdravotných záchranárov predlekársku prvú pomoc. Tlakové nádoby postupne pozbierali a zabezpečili proti úniku plynu. Počas zásahu pomocou analyzátora monitorovali stav ovzdušia na mieste udalosti, žiadne zvýšené hodnoty nenamerali. Následne príslušníci HaZZ pomocou absorpčnej látky zachytili uniknuté prevádzkové kvapaliny.

Viac o téme: HasičiDopravná nehodaPovažská BystricaPlynové nádoby
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu