Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

O nové tabuľky s evidenčným číslom môžete požiadať už dnes: Stačí urobiť len jeden malý krok

O nové TEČ si viete požiadať už dnes Zobraziť galériu (3)
O nové TEČ si viete požiadať už dnes (Zdroj: Ministerstvo vnútra SR, MV SR, TASR/ Jakub Kotian)

BRATISLAVA – Na slovenských cestách sa deň čo deň objavuje viac vozidiel s novými evidenčnými značkami, ktoré po dlhých rokoch striedajú pôvodné tabuľky. Aj keď podľa rezortu vnútra máme zásob pôvodných značiek na rozdávanie, môžete požiadať o nové. Stačí len vyplniť žiadosť na stránkach ministerstva a tabuľka s evidenčným číslom vám bude doručená kuriérom.

Ministerstvo vnútra bude nakupovať tabuľky s evidenčným číslom lacnejšie, informoval Mikulec (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

Po zverejnení nového dizajnu tabuliek s evidenčným číslom boli reakcie rôzne a aj keď sa niektorým ľuďom páčili viac ako súčasné a iným menej, onedlho sa na slovenských cestách stanú novou realitou.

O nové tabuľky s
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Už v decembri sme vás v našom článku informovali o tom, ako bude vydávanie nových TEČ prebiehať, na čo je potrebné sa pripraviť a predstavili sme vám aj ich nový dizajn a formu. Ministerstvo vnútra (MV) SR vtedy informovalo, že pôvodné TEČ sa budú vydávať do vyčerpania skladových zásob, čo má podľa aktuálnych vyjadrení rezortu trvať ešte niekoľko mesiacov.

Nové tabuľky sa objavujú na cestách

Mnohí čitatelia nás v týchto dňoch kontaktujú s otázkou, ako je možné, že na cestách už vidieť aj autá s novými TEČ, keď sa mali vydávať tie zo skladov. „TEČ s pôvodným dizajnom sa budú vydávať do vyčerpania skladových zásob od predchádzajúceho externého dodávateľa z Čiech,“ potvrdil rezort pre redakciu Topky. "Ak však vlastník či prevádzkovateľ vozidla požiada o celoslovenskú TEČ s novým dizajnom, umožňujeme mu to. V takom prípade však tabuľky nedostáva ihneď pri prihlasovaní vozidla, ale musí čakať na ich doručenie kuriérom, keďže nové sa objednávajú cez logistické centrum MV v Banskej Bystrici.“

O nové tabuľky s
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Ministerstvo vnútra SR)

Ministerstvo vo svojom vyjadrení zároveň píše, že prvým klientom boli už nové typy TEČ doručené a denne vybavujú zhruba 400 nových žiadosti o udelenie nového typu ŠPZ. Upozorňujú, že nové tabuľky budú doručené tiež každému, kto využije elektronické služby pri žiadosti o zmenu držby alebo vlastníctva vozidla a pri žiadosti o výmenu tabuliek s evidenčným číslom. Nové značky tak napokon budeme na cestách stretávať stále častejšie.

Viac o téme: ŠPZMinisterstvo vnútraEČVTEČSlovenské cesty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu