Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Lengvarský nemá obavy, že by Slovensko prišlo o peniaze z plánu obnovy pre zdravotníctvo

Vladimír Lengvarský Zobraziť galériu (2)
Vladimír Lengvarský (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Dočasne poverený minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) sa neobáva, že by sektor prišiel o peniaze z plánu obnovy. Reagoval tak na návrh krízových opatrení pre Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR, ktorým sa v stredu zaoberala vláda.

Rezort podľa Lengvarského o problémoch vie a rieši ich "za jazdy". "S niektorými opatreniami sme súhlasili, aj sa už dejú, niektoré budú potrebovať zmenu," skonštatoval. V ich plnení nevidí závažný problém. Podotkol, že rezort dopredu vedel, že projekty sú "veľmi na hrane". "Budeme častejšie diskutovať o týchto veciach a budeme spolupracovať tak, aby sme všetky časové limity, ktoré máme, splnili," ubezpečil Lengvarský.

VIDEO Štátne záchranky majú dostať vyše 22 miliónov eur na nákup nových vozidiel

Štátne záchranky majú dostať vyše 22 miliónov eur na nákup nových vozidiel (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Plány obnovy môžu byť ohrozené

Dočasne poverený premiér Eduard Heger (OĽANO) už skôr upozornil, že kľúčové investície v rámci plánu obnovy môžu byť ohrozené, ak sa nezmení spôsob manažovania niektorých projektov. Poukázal na výstavbu nemocnice Rázsochy či výstavbu a obnovu staníc záchrannej zdravotnej služby.

Lengvarský nemá obavy, že
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

"Úrad vlády SR ako národná implementačná a koordinačná autorita pri plnení úloh podľa zákona o mechanizme na podporu obnovy a odolnosti identifikoval oblasti, v ktorých je ohrozená realizácia investícií a reforiem v lehote, účele a rozsahu určenom v pláne obnovy. Z uvedeného dôvodu sa navrhuje okamžitá aplikácia krízových opatrení tak, aby došlo k maximálnej náprave, eliminácii rizika a včasnému a úplnému plneniu míľnikov a cieľov vyplývajúcich z plánu obnovy," upozornil Úrad vlády SR v materiáli.

Viac o téme: ZdravotníctvoMinister zdravotníctvaVladimír LengvarskýKrízové opatrenia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu