Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Kancelárie po celom Slovensku aj v zahraničí dnes hlásia problémy: Výpadok kľúčovej služby, prišli aj vtipy!

Služby majú výpadok. Zobraziť galériu (3)
Služby majú výpadok. (Zdroj: Gettyimages.com)

BRATISLAVA - Pracovníci po celom Slovensku, no aj v zahraničných krajinách už od dnešnej stredy rána hlásia viaceré výpadky pri službách Microsoft. Komplikácie sa začali práve v čase, kedy sa každá moderná kancelária vo veľkom prihlasuje na komunikačné služby ako Teams či Outlook. Ich nefunkčnosť dnes ráno priznala aj samotná spoločnosť.

archívne video

EK schválila operačný Program Slovensko v objeme takmer 13 mld. eur (Zdroj: TASR/Maroš Černý)

Aktualizované 10:27 - porucha by mala byť odstránená

Microsoft verí, že zmeny v sieťovom systéme boli príčinou poruchy a momentálne by už mali služby fungovať v štandardnom režime.

Výpadky pred deviatou ráno

Všetko sa to podľa populárneho monitorovacieho portálu Downdetector začalo krátko pred deviatou hodinou ráno na všetkých podstatných platformách Microsoftu.

Kancelárie po celom Slovensku
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: downdetector.sk)

Výpadok nastal hlavne na službe Teams, cez ktorú komunikujú viaceré moderné kancelárie nielen na Slovensku, no problém môžu pociťovať hlavne ľudia na home office režime.

Kancelárie po celom Slovensku
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: downdetector.sk)

O probléme informuje aj zahraničný Business Today, čo jednoznačne dokazuje, že problém je medzinárodného charakteru. Služby spoločnosti Microsoft vrátane MS Teams, Outlook, Azure a Microsoft 365 boli totiž mimo prevádzky a v súčasnosti pracujú stále v nestabilnom stave.

Problémy priznal na sociálnej sieti aj Microsoft pri aplikáciách 365. Práve problémy pri spomínanom Outlooku sú marginálne, keďže ide o východiskový a kľúčový nástroj na komunikáciu medzi jednotlivými spoločnosťami vo formálnom styku.

Väčšina správ o výpadkoch pochádza však od indických používateľov. Downdetector má viac ako 3 500 správ len pri aplikácii Teams. Svedkom výpadku je aj LinkedIn, populárna profesionálna platforma sociálnych médií.

O výpadku už vznikli aj vtipy, vraj ľudia nemusia pracovať

Keďže ide o známu sériu aplikácií, ktorá sa využíva počas práce a bez ich fungovania je prakticky nemožné vykonávať svoje povolanie, mnohí už reagujú aj vtipmi. Vraj nemusia pracovať!

 

Viac o téme: SlužbyVýpadokMicrosoftTeams
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu