Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Žena z okresu Svidník sa stala obeťou podvodu: Cez internet prišla o 3100 eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SVIDNÍK - Neznáma osoba vylákala v pondelok (23. 1.) vo večerných hodinách od 40-ročnej ženy z okresu Svidník 3100 eur. Informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

"Páchateľ pod zámienkou aktivovania nového systému na uskutočňovanie platobných transakcií z jej platobnej karty vylákal od ženy bankové údaje k jej karte. Žena v emailovej komunikácii dostala link, prostredníctvom ktorého sa prihlásila do internetbankingu a kde zadala citlivé údaje, kódy k účtu," uviedla Ligdayová.

 

PRIŠLA O PENIAZE: SADLA NA LEP PODVODNÍKOM 40-ročná žena vykonala neúspešnú transakciu prostredníctvom platobnej karty....

Posted by Polícia SR - Prešovský kraj on Tuesday, January 24, 2023

Ako ďalej povedala, neskôr páchateľ bez jej vedomia a súhlasu vykonal z tohto účtu finančnú transakciu v celkovej hodnote 3100 eur

 "Prípadom sa zaoberá vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru vo Svidníku, ktorý vedie trestné stíhanie vo veci trestného činu podvodu. Zákon pri tomto trestnom čine stanovuje pre páchateľa trestnú sadzbu odňatia slobody na jeden až päť rokov," dodala Ligdayová.

Viac o téme: PodvodŽenaPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu